Savo Volleyn taival Challenge cupissa ei paljoa vaikeutunut, kun toisella kierroksella vastaan tuli VCA Amstetten Itävallasta. Kuopio-hallissa reilun 600 katsojan edessä pelatussa ottelussa vastustaja kaatui selvin numeroin 3-0 (25-14, 25-19, 25-8).
Joukkueiden välinen tasoero oli selkeä.
- Suunnitelman mukaan mentiin. Syötimme hyvin, ja hyökkäyspelimme oli vahvaa, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
- Vastustaja ei selkeästi saanut tehoja irti itsestään haluamallaan tavalla. Ensimmäiset kaksi erää he kuitenkin saivat pidettyä palloa pelissä vastaanotollaan, vaikka meillä oli muutamia sellaisia syöttöjä, joilla olisi ässäsyöttökin voinut tulla, jatkoi Tuovinen.
Kolmanteen erään ässäsyöttöjä tuli sitten kuusi kappaletta. Yhtä lukuun ottamatta kaikki ässät kirjattiin keskipelaajille: Jukka Lehtonen paukutti neljä ässää, Aleksi Kaatrasalo kolme.
Vastustajan valmentaja Jan Schmidt tunnusti reilusti vastusajan paremmuuden.
- Emme saaneet omaa peliämme lainkaan alkuun tänään. Vastustaja oli vahva. Kotiottelu on kuitenkin jälleen aivan eri peli, sanoi Schmidt.

Kotijoukkueen tehomiehiä olivat tällä kertaa hakkuri Lelu Ojansivu ja yleispelaaja Andrus Raadik, jotka molemmat takoivat 17 pistettä. Raadik teki vähemmän virheitä; hän jäi 14 pisteen verran plussalle Ojansivun lukema oli +9.
Keskipelaaja Aleksi Kaatrasalo ahkeroi syöttöruudun lisäksi hyökkäyksissä, sillä viidestä passista hän teki pisteen kaikista.
Libero Taichi Kawaguchi oli vastustajan syöttöjen kohteena, ja hän jäi hieman normaalista tasostaan 50 prosentin tarkkudellaan.
Passari Fedor Ivanov ei ole pelannut montaakaan peliä Lelu Ojansivun kanssa, mutta akseli toimi mainiosti, kuten Ojansivun pisteistä voi päätellä.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
.
 

Jaa uutinen