Savo Volley selvitti helposti tiensä Challenge cupin 16 parhaan joukkoon. Se voitti itävaltalaisen VCA Amstettenin toistamiseen, nyt vieraskentällä lukemin 0-3 (14-25, 16-25, 16-25).
Ensimmäinen osaottelu Kuopiossa viikko sitten päättyi samoin erälukemin ja yhtä selvin pistein.
Suomalaisjoukkue aloitti kokoonpanolla, missä passarina pelasi Fedor Ivanov, yleispelaajina Antti Siltala ja Andrus Raadik, keskipelaajina Mestaruusliigan marraskuun pelaajaksi valittu Aleksi Kaatrasalo ja Jukka Lehtonen, hakkurina Eetu Häyrinen ja liberona Taichi Kawaguchi.
Kun Savo Volley oli voittanut kaksi erää ja siten varmistanut jatkopaikkansa, vaihtoi päävalmentaja Jukka Tuovinen miehitystä kentällä. Passariksi siirtyi Petteri Penttinen, Severi Savonsalmi korvasi Jukka Lehtosen, Jere Heiskanen Antti Siltalan ja Miro Määttänen Andrus Raadikin.
Suomalasten peli ei siitä hyytynyt, vaan kolmaskin erä hoidettiin edellisten malliin.
Valmentaja Jukka Tuovinen oli hieman yllättynyt, ettei vastustaja pystynyt parempaan.
- Liekö ollut meidän hyvyyttämme vai onko tuo tosiaan heidän tasonsa. Olen nähnyt heidän pelaavan paljon paremmin, aprikoi Tuovinen.
- Meillä oli jälleen erittäin hyvä valmistautuminen heti ensimmäiseen erään. Vastustaja teki ne muutokset, mitä oletimmekin, he yrittivät hyppyleijalla murtaa vastaanottoamme, mutta eivät siinä onnistuneet.
Savo Volleyn passari Petteri Penttinen löysi ottelusta positiivisia puolia.
- Hieno halli ja olosuhteet hyvät. Yleisöä odotimme vähän enemmän, mutta onneksi meidän joukkueemme otti hallin haltuun ja piti ääntä niin kentällä kuin vaihtopenkilläkin, sanoi Penttinen.
- Itse ottelu oli Kuopion ottelun toisinto.
Savo Volleyn parahaita pistemiehiä olivat Andrus Raadik (12/+9) ja Eetu Häyrinen (12/+3).
Ottelu ei herättänyt Amstettenin kaupungissa suuria intohimoja, sillä kamppailua oli seuraamassa 39 katsojaa.
Savo Volleyn vastustaja seuraavalla kierroksella on voittaja ottelusta Biogas Volley Näfels (Sveitsi) vastaan Calcit Volley Kamnik (Slovenia). Slovenialaisjoukkue voitti ensimmäisen kohtaamisen kotonaan erin 3-0.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen