Että voikin olla kylmässä hallissa kuuma peli.
Savo Volley otti toisen kerran takkiin Oulun Ettalta, tällä kertaa Oulun kotikentällä; tosin areena oli varsin vieras kotijoukkueellekin – peli kun vietiin läpi Raksilan jäähallissa.
Lukemat olivat samat kuin joukkueidenkin edellisessä kohtaamisessa: voitto oululaisille lukemin 3-1 (25-21, 20-25, 25-20, 29-27).

Olosuhteet olivat siis jäähallimaisen kylmät, mutta tunteet kävivät kuumana. Kolmas erä ratkesi käytännössä siihen, että Ettan johtaessa 23-20 ottivat savolaiset punaisen kortin, josta siis kirjattiin Ettalle piste ja eräpallotilanne.
Tunteita lämmittivät erotuomarikaksikon tulkinnat. Ilmiselvästi oikeudenjakajille tuli virheitä, mutta niitä tuli  ainakin lähes tasapuolisesti kummankin joukkueen tappioksi.
- Vähän saatiin torjuntapeliä sille suunnalle, millä sen pitääkin olla, arvioi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
- Viime kohtaamiseen nähden siinä parannettiin. Suoria hyökkäysvirheitä tuli nyt aivan liikaa. Samoin syötöissä meillä on parantamista, sillä usein parin hyvän syötön jälkeen tuli virhe, emmekä saaneet pitkiä syöttöputkia aikaiseksi. Annoimme vastustajalle ilmaisia pisteitä.

Savolaisista komeimman pistesaldon keräsi hakkuri Eetu Häyrinen (25/+13).
- Ei pysy meillä peli kasassa. Kun virheitä tulee, niitä alkaa sitten tulla putkessa. Aivan liikaa hyökkäysvirheitä  meillä tällä kertaa.
- Tuomareiden työskentely ärsyttää, kun tulee selviä virheitä. Niitä tuli kyllä tasapuolisesti kummallekin joukkueelle, joten siihen emme tänään hävinneet.

Savo Volleyn kokoonpano oli edellisten otteluiden kaltainen poislukien toinen keskipelaaja: Severi Savonsalmi ei nyt käynyt kentällä ja Jukka Lehtonen pelasi koko ottelun.
Jere Heiskanen ja Miro Määttänen pelasivat yleispelaajan tontin puoliksi, Antti Siltala oli kentällä koko ottelun. Vastustaja pommitti Siltalaa syötöillään ja hän selvisi urakasta mainiosti 58 prosentin tarkkuudella.
Fedor Ivanov pelasi jälleen passarina – Petteri Penttinen kävi kentällä yhden torjuntavaihdon.

Libero Taichi Kawaguchilla ei ollut paras päivänsä, mutta kun hän normaalisti on loistava, hän oli nyt vain hyvä.
Yleispelaaja Andrus Raadik ei ole pohjoisen reissulla mukana, vaan hän parantelee kolhujaan Kuopiossa. Lelu Ojansivu on jo joukkueen mukana ja kokoonpanossa, mutta ainakaan lauantaina hän ei vielä kentällä käynyt.

Vastustaja Ettan pisteet jakautuivat tasaisemmin – Ville Sorvoja, Joonas Jokela ja Antti Ronkainen tekivät suurimmat saaliit.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen