Hurrikaani Loimaa oli sen verran parempi ensimmäisessä pronssiottelussa kuin ottelun alkuasetelmat antoivat aiheen olettaa. Loimaalla pelatussa kamppailussa kotijoukkue oli parempi numeroin 3-0 (25-17, 25-17, 25-22). Pronssimitaleihin tarvitaan kaksi voittoa, ja seuraava taisto alkaa jo kahden päivän kuluttua torstaina Kuopio-hallissa. Mikäli kolmas peli tarvitaan, se pelataan Loimaalla lauantaina.

Savo Volley kokee melkoista pelaajapulaa. Yleispelaajista Loimaalla puuttuivat kokoonpanosta tyystin kauden paras pistemies Andrus Raadik tunnetuista syistä ja Antti Siltala, joka oli selkävaivojen takia jäänyt Kuopioon.
Kun vielä Miro Määttäsen keskivartalovamma oireili ottelupäivän aamuharjoituksissa ja keskitorjuja Jukka Lehtonen ei ollut täydessä vireessä, joutui valmentaja Jukka Tuovinen käyttämään mielikuvitustaan, että sai kentälle kuusi pelaajaa.

Määttänen toki pelasi ensimmäisen erän, mutta toiseen erään hän ei enää ilmestynyt. Yleispelaajan paikan otti hakkuri Lelu Ojansivu, jonka edellisestä hihamiespestistä on kulunut runsaasti aikaa.
Jere Heiskanen ja Taichi Kawaguchi paikkasivat kuitenkin vastaanotossa Ojansivua varsin hyvin, eikä tiistain taisto siihen ratkennut.

- Torjunta- ja puolustuspelissä pärjäsimme hyvin, ja syöttökin kulki mainiosti, mutta hyökkäyspelissä jokaisella osa-alueella jäimme jälkeen, ja siihen ottelu tänään ratkesi, totesi Jukka Tuovinen.
- Tavoitteemme on edelleen pelata pronssista, ja Kuopion peliin kaivamme rosteriin pari uutta miestä, ja peli voi muuttua totaalisesti, paalutti Tuovinen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Heino myönsi, että ottelun taso ei häikäissyt.
- Savo oli rampa, ja se näkyi selvästi pelissä. Meillä piti peli olla hallussa, ja se olikin, mutta välillä tuli ailahtelua, ja Savo kiipesi rinnalle ja välillä ohikin, pohti Heino.
- Toivottavasti parin päivän päästä pelimme on parempaa ja saamme päätetyksi ottelusarjan Kuopiossa.
 
Kotiyleisön mielenkiinnon kohteena oli keskitorjuja Matti Oivanen, joka on ilmoittanut lopettavansa uransa tähän kauteen.
- Yllättävän vähän se oli mielessä, että tämä saattoi olla viimeinen otteluni kotiyleisön edessä, sanoi Oivanen.
- Enpä muista, olenko koskaan syöttänyt Lelulle.  Me kyllä tuossa ennen peliä sovittiin, etten kovin montaa kertaa hänelle syötä, kommentoi Oivanen vierasjoukkueen hihaosaston muutoksia.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421

Jaa uutinen