Savo Volley ja VaLePa kohtaavat arvo-otteluissa kolmannen kerran vuoden sisään. Vuosi sitten keväällä ilman yleisöä pelatuissa Mestaruusliigan paras viidestä -finaaleissa sastamalalaiset olivat parempia voitoin 2-1; tämän vuoden tammikuussa puolestaan Savo Volley oli parempi Finnish Teknikum Cupin välierässä.
 
Tämän vuoden finaalit aloitetaan Siilinjärvellä sunnuntaina 10. huhtikuuta kello 17.
 
Joukkueet valmistautuvat finaalipeleihin periaatteessa hyvin samankaltaisessa tilanteessa. Kumpikin selvitti puolivälierät ja välierät lyhyen kaavan mukaan, mikä takasi kummallekin joukkueelle viikon mittaisen huili- ja treenaustauon.
 
Ero joukkueiden välillä on siinä, että runkosarjan lopussa savolaiset jyräsivät, ja vastustaja konttasi jonkin verran. Se hävisi Hurrikaani Loimaalle, Raision Loimulle sekä Kokkolan Tiikereille. Viimeiset kolme runkosarjan peliä se toki voitti, mutta ottelut Akaa-Volleytä, Karelian Hurmosta ja Lentopalloseura Ettaa vastaan venyivät kaikki viiden erän mittaiseksi.
 
Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen ei kuitenkaan epäile yhtään vastustajan iskukykyä, vaikka sillä pientä haparointia olikin runkosarjan lopussa.
  • VaLePa pelasi runkosarjan lopussa melkoisen määrän otteluita. Pudotuspelit olivat heiltä jälleen jäätäviä, pohtii Tolvanen.
  • Joukkue haki itselleen hakkuria, ja nuori Matias Tihumäki on nyt ottanut sen paikan itselleen. Voi olla, että Alberto Cavasin tulee vielä hänen tilalleen.
  • Keskipelaaja Mikko Karjarinta on jälleen mukana, joten heillä on kolme vahvaa keskipelaajaa, tietää Tolvanen.
 
Tilanne on siinäkin mielessä joukkueilla saman kaltainen – myös Savo Volleylla on ollut hieman hakemista hakkurin suhteen, ja keskiosastolta löytyy kolme kovaa kaveria. Viimeisimmät pelit hakkurin tontilla on häärinyt Mikko Räsänen.
 
Cup-välierän voitto VaLePasta on Tolvasen mukaan tuonut pelaajille itseluottamusta.
  • Voitto antaa uskoa, että VaLePa on voitettavissa. Samalla se osoitti, että me pärjäämme joukkueena – jos jollain on hieman huonompi päivä, pitää toisten nousta esiin korvaamaan, sanoo Tolvanen.
  • Ottelussa menestymistä ei missään nimessä voi kaataa kenenkään yksittäisen pelaajan niskaan.
 
Savo Volley pelaa ensimmäisen finaalin Siilinjärvellä, neljännen ja mahdollisen viidennen ja seitsemännen Kuopio-hallissa.
Kuopio-hallissa areena rakennetaan hallin keskelle pääkatsomon eteen. Se on paikka, missä esimerkiksi Timo Tolvanen on peliurallaan pelannut, mutta valtaosalle nykypelaajista paikka on outo.
  • Niissä peleissä kotietu muodostuu lähinnä yleisöstä, kun kerran sellaista saadaan ottaa, sanoo Tolvanen.
  • Paikka antaa kuitenkin mahdollisuudet pelata hyvällä lentopalloa hyvällä tasolla.
 
Tolvanen on moneen otteeseen kertonut, ettei nykyinen finaalien ottelujärjestys ole hänelle mieluinen. Hänen toiveensa mukaan ottelut olisi pelattu yksi kerrallaan vuoroin kotona ja vieraissa.
  • Tämä on aika tyly järjestelmä, missä jo ensimmäisellä pelillä on melkoinen merkitys. Jos siitä ottaa tappion ja sen jälkeen on kaksi peliä vieraissa, menee homma vaikeaksi.
  • Pidämme kuitenkin viimeiseen saakka kiinni kotiedusta.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen