Viikon kuluttua alkavaan lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuva Savo Volley pelaa parhaillaan Viron Tartossa viiden joukkueen turnauksen. Vastustajina savolaisilla on kolme virolaista joukkuetta sekä Raision Loimu.
Tahti on tiukka, sillä kolmen päivän aikana joukkueelle tulee neljä peliä. Tahti ei ole aivan päävalmentaja Jukka Tuoviselle mieluinen, vaikka kauden alle pelejä kaivataankin.
- Alun perin oli tarkoitus, että täällä pelaisimme pelin per päivä, mutta nyt tälle päivälle (perjantai) tuli kaksi peliä, pohtii Tuovinen.
- Olemme kuitenkin pelanneet niin vähän pelejä, että on tärkeää päästä siirtämään pelitilanteeseen niitä asioita, mitä olemme treeneissä harjoitelleet.
Viron turnaus on Savo Volleylle Mestaruusliigan kenraaliharjoitus, sillä tulevalla viikolla ei enää pelata ennen lauantaina Vieremällä alkavia sarjapelejä.
Jukka Tuovinen peluuttaa Viron turnauksessa tasaisesti koko miehistöään. Yleispelaajaparina ensimmäisissä peleissä olivat Miro Määttänen ja Jere Heiskanen. Markuss Cielavs sai toisessa pelissä peliaikaa yhden erän verran. Toisen polven palloilija kiitti luottamuksesta ja paukutti seitsemän pistettä yhteen erään.
Neljäs yleispelaaja Antti Siltala on Viron turnauksen aikaan Ranskan Nantesissa EM-jatkopeleissä edustamassa sinivalkoisessa pelipaidassa savolaista osaamista.
Lelu Ojansivu ja Eetu Häyrinen ovat jakaneet hakkurivastuun puoliksi. Kumpikin on osoittanut olevansa hyvässä syysvireessä.
Keskipelaajan tontille turnauksen perusteella Tuovisella on kolme hyvää vaihtoehtoa. Severi Savonsalmi on kehittynyt viime kaudesta suuren harppauksen. Erityisesti pielavetisen syötöstä on tullut todellinen uhka vastaanottajille. Rodrigo Leitzke on huikean ulottuva pelaaja, ja kunhan hän ja passari pääsevät samalle aaltopituudelle, alkaa pisteitä syntyä. Kolmas keskimies on Mikko Väliaho, jonka vahvuus on erittäin vaikea hyppyleijasyöttö.
Selkeä ykköspassari Fedor Ivanov on Siltalan tavoin Ranskassa, joten viimeisimpien treeniviikkojen aikana joukkuetta on pyörittänyt täksi kaudeksi joukkueeseen hankittu Lasse Jäntti. Jäntin ja hyökkääjien yhteistyö ei vielä ole saumatonta, joten Savo Volleyn hyökkäyskapasiteetista ei vielä tässä vaiheessa ole täyttä kuvaa. Nuori Jäntti on kuitenkin osoittanut, että hänessä on potentiaalia kehittyä pelipaikkansa aateliseksi. Erikoismaininnan ansaitsevat muutamat Virossa napatut upeat torjuntapisteet.
Libero Josh Ayzenberg näyttää täyttävän häneen osoitetut odotukset.
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen