Savo Volley aloittaa lentopallon Mestaruusliigan lauantaina 28. syyskuuta Vieremän liikuntahallilla. Vastustajaksi saapuu Vantaa Ducks.
Seitsemästä harjoitusottelusta kuusi voittoa ottanut Savo Volley on harjoitellut pitkään ilman passari Fedor Ivanovia ja yleispelaaja Antti Siltalaa, jotka ovat olleet maajoukkueen mukana EM-kilpailuissa.
EM-kisojen päätyttyä ensimmäisessä pudotuspelissä Ranskaa vastaan pääsivät Savo Volleyn avauskuusikon miehet joukkueen mukaan viimeistelyharjoituksiin.
Savo Volley on ilmoittanut selkeästi kauden tavoitteekseen Suomen mestaruuden ja Suomen cupin voiton. Viime kauden neljäs sija oli pettymys. Joukkueen kokoonpano antaa tavoitteelle vahvan perustan.
Viime kauden huippulibero Taichi Kawaguchin korvannut amerikkalainen Josh Ayzenberg, 23, on hieman erityyppinen pelimies, mutta pelipaikallaan varmasti liigan aatelia. Kawaguchi oli vastaanotossaan lähes puhtaasti hihamies, mutta Ayzenberg taitaa myös sormilla nostamisen.
Keskipelaajan tontilla Savo Volleyllä on kaksi uutta miestä. Brasilialainen Rodrigo Leitzke, 23, on ulottuva pelaaja, joka on vahva pelote hyökkäyksessä, kunhan yhteistyö passarin kanssa asettuu uomiinsa.
Pielaveden Sammosta tuttu Mikko Väliaho puolestaan muistetaan erityisesti vaikeista aloitussyötöistään.
Valmentaja Jukka Tuovinen on päässyt viime kautta enemmän vaikuttamaan joukkueen rakentamiseen, ja hän uskoo vahvasti, että joukkueella on eväät menestymiseen niin kotimaan kentillä kuin europeleissäkin.
Lauantain vastustajan Vantaa Ducksin viimeisin vahvistus on hakkuri Bojan Strugar. Vasenkätinen hakkuri on 24-vuotias ja 203-senttinen. Hän on pelannut ammattilaisena Romaniassa, Italiassa ja Kreikassa. Viime kauden hän pelasi kotimaassaan. Strugar on esiintynyt myös Montenegron maajoukkueessa.
Kauden avausottelu Savo Volley – Vantaa Ducks alkaa Vieremän liikuntahallilla lauantaina 28. syyskuuta kello 16. Tuplaviikonlopun myötä seuraava peli on jo sunnuntaina 29. syyskuuta Pielavedellä hallitsevaa Suomen mestaria VaLePaa vastaan. Tuo ottelu alkaa Pielaveden liikuntatalolla kello 17.
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen