Savo Volley otti tärkeät kolme sarjapistettä Kiuruvedellä pelatussa kotiottelussa Kokkolan Tiikereitä vastaan. Erälukemat kirjattiin 3-1 (25-19, 21-25, 25-21, 25-19).
Kotijoukkue antoi vieraille tasoitusta ottelun alussa: kahteen erään se teki peräti 13 syöttövirhettä.
Kun Savo Volley sai syöttönsä pysymään ruudussa kolmannessa ja neljännessä erässä, ei voittajasta juuri ollut epäselvyyttä.
- Tiikerit ei myynyt kuitenkaan nahkaansa helpolla, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
- Saimme nyt eliminoitua vastustajan hyökkäystä. Pelissämme oli tänään paljon hyvää – kahdessa viimeisessä erässä syöttö varsinkin oli hyvä.
- Vaihtojen avulla saimme nyt paljon apua pelaamiseemme.
Joukkueen kokoonpano vaihtui pelin aikana paljon. Suurin syy siihen oli se, että Lelu Ojansivu pelasi kaksi erää hyvillä tehoilla, mutta jäi sen jälkeen kokonaan penkille. Keskitorjujana aloittanut Eetu Häyrinen sai komennuksen omalle tontilleen hakkuriksi, ja penkillä aloittanut Aleksi Kaatrasalo hyppäsi kentälle.
Myös passari vaihtui kesken pelin, sillä Petteri Penttinen antoi tilaa Fedor Ivanoville kolmannen erän puolivälissä. Yleispelaajina aloittivat Andrus Raadik ja Miro Määttänen. Määttänen vaihdettiin Antti Siltalaan jo toisen erän aikana.
Siltala kiitti luottamuksesta, ja oli yksi kentän parhaista: hyökkäystehot miehellä olivat peräti 72 prosenttia.
Kotijoukkueen parhaana palkittiin ansaitusti libero Taichi Kawguchi.
Vastustajan valmentaja Mikko Keskisipilä oli lähes tyytyväinen omiensa peliin.
- Ensimmäiseen erään startti oli meiltä heikko, mutta sen jälkeen peli oli meiltä ihan hyvää, arvioi Keskisipilä.
- Savo syötti hyvin ottelun loppua kohti.
Tiikerit on saanut kovan vahvistuksen, kun maajoukkueessakin esiintynyt yleispelaaja Niklas Seppänen on pukenut jälleen entisen seuransa peliasuun.
- Nikke on harjoitellut meidän mukanamme jo syksystä asti, joten hänellä ei ole ollut mitään vaikeuksia sopeutua meidän peliimme. Hän on meille hyvä vahvistus, ja hänen pelinsä paranee vielä koko ajan, kertoi valmentaja Keskisipilä.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen