Joulukuun ensimmäisenä päivänä koetaan jälleen jotain uutta, kuten Savo Volleyn kanssa on ollut yleensä tapana.
 
Lentopalloa toki pelataan, ja vastustajaksi saapuu Vantaa Ducks. Siinä ei ole mitään uutta – Ducks on kohdattu kauden aikana jo kahdesti, ja kummallakin kerralla Savo Volley otti puhtaan 3-0 –voiton. Savolaiset lähtevät tähänkin otteluun selkeinä ennakkosuosikkeina.
 
Mutta se ympäristö, missä pelataan.
 
Peliareenana toimivan tilan rakentaminen aloitettiin vuonna 1890 ja sitä laajennettiin ja muokattiin vuoteen 1955 saakka.
Aktiiviaikoina hallista kuului kalketta, kilinää, puuskutusta, työn ääniä. Hallissa huollettiin ja korjattiin monta Ukko-Pekkaa, Hurua ja Lättähattua, kun alueella toimi VR:n varikko.
Varikon toiminta Veturitalleilla loppui 1980-luvun lopulla, ja viime vuosina kiinteistö on alkanut elää uutta elämää näyttelyineen, konsertteineen, messuineen.
 
Lentopalloakin Veturitalleilla on aiemmin kokeiltu, mutta Mestaruusliigan tasoista mittelöä siellä ei ole aiemmin nähty. Tapahtuma on varmasti eksoottinen ja näkemisen arvoinen.
Paikalle odotetaan tallin täydeltä katsojia. Pieksämäkeläinen lentopallolegenda Reino Kosonen on kutsunut tilaisuuteen takavuosien Pieksämäen NMKY:n tähtiä – mukaan ovat tulossa ainakin Jouni Parkkali, Ahti Toivanen, Pekka Liukkonen, Jouko Juvonen… porukka, josta varmasti saisi vieläkin kilpailukykyisen joukkueen kentälle.
 
Ottelu Savo Volley - Vantaa Ducks alkaa Pieksämäen Veturitalleilla lauantaina joulukuun ensimmäisenä päivänä kello 16. Ovet ottelutapahtumaan avataan kello 14.30, ja ilta jatkuu ottelun jälkeen livemusiikin ja tanssin merkeissä yöhön asti. Tangoprinsessa Nina Åkerman & Onnentähti aloittaa kello 20.30.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen