Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 07.12.2021, 15.33

Michael Michelau pelaa Savo Volleyssä loppukauden

Yhdysvaltalainen paikkaa loukkaantunutta Antti Siltalaa.
Michael Michelau pelaa Savo Volleyssä loppukauden

Yhdysvaltalainen Michael Michelau, 27, on tehnyt loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Savo Volleyn kanssa. Yleispelaaja on jo liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen, mutta esiintyminen keskiviikon vieraspelissä Vantaa Ducksia vastaan on vielä epävarmaa.
194-senttinen Michelau pelasi alkukauden Lentopalloseura Ettassa Oulussa, mutta hänet vapautettiin seurasta kesken sopimuksen.
 

  • Saimme pelaaja-agenttien kautta tietoa, että Michelau olisi mahdollisesti vapautumassa edellisestä seurastaan, sanoo Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
  • Mike on pelannut vahvan alkukauden liigassa ja hän on erittäin monipuolinen pelaaja.
  • Nopeiden selvitysten kautta ja kumppanien avulla saimme hänet loppukaudeksi meille. Uskon, että saamme hänestä hyvän lisän joukkueeseen.
  • Sikälikin tämä sattui nyt hyvään saumaan, sillä Silli (Antti Siltala) on toistaiseksi pois rivistä olkapääongelmien vuoksi.

 
Michelau pelasi Ettassa kolmetoista ottelua missä hän teki 237 pistettä. Ottelua kohti tämä on 18,2 pistettä, mikä on Mestaruusliigan neljänneksi korkein lukema.
Torjuntapisteitä hän haali 21 kappaletta ja hänen vastaanottoprosenttinsa oli 46%.
 
Michelau aloitti lentopalloilun 13-vuotiaana, mutta harrasti myös monia muita perinteisiä amerikkalaisia urheilulajeja.

  • Valitsin lentopallon, koska se sujui minulta parhaimmin lukiossa, kertoo Michelau.
  • Lentopallossa viehätti myös se, että se on niin vahvasti joukkuelaji.

Hänen ensimmäinen ammattilaisjoukkueensa oli virolainen BigBank. Sieltä hän siirtyi puolentoista kauden jälkeen Ruotsiin Falkenbergin joukkueseen. Seuraavaksi oli vuorossa vuosi Saksan Bundesliigassa SVG Lüneborgin joukkkueessa, minkä jälkeen hän siirtyi viime kaudeksi jälleen Ruotsiin Hylte Halmstadin joukkueeseen.
 
Michelauta kyseltiin Ettan sopimuksen päätyttyä myös Ranskaan, mutta päätös jäädä Suomeen ja Savoon oli helppo.
– Mietin eri vaihtoehtoja, mutta tiesin, että Savo Volleyllä on erittäin hyvä maine ja että se on erittäin korkeatasoinen joukkue, hehkuttaa Michelau.
Yhdysvaltalainen kehuu Mestaruusliigan tasoa alkukauden kokemustensa perusteella.
– Liiga on erittäin korkeatasoinen. Se on ehdottomasti paras liiga missä minä olen tähän mennessä pelannut, arvioi Michelau.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421