Savo Volleyn otteluruuhka huipentuu kauden kärkiotteluun lauantaina 17. marraskuuta Siilinjärvellä tutussa Ahmon koulun salissa. Vastustajaksi saapuu Hurrikaani Loimaalta. Heti perään pelataan sunnuntaina Varkaudessa, minne vieraaksi saapuu Tiikerit Kokkolasta.

Lauantain vastustaja Hurrikaani on sarjataulukossa kakkosena kolme pistettä kärkijoukkue Savo Volleyn perässä. Hurrikaani on pelannut yhden ottelun kotijoukkuetta vähemmän, joten joukkueet ovat tähän saakka edenneet sarjassa tasatahtia.
Savo Volleyllä on lauantaina takanaan seitsemän päivän jakso, minkä aikana on pelattu kolme peliä ja matkustettu reilut viisi tuhatta kilometriä. Otteluita pelattiin Oulussa, Rovaniemellä ja Norjan Tromssassa.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen ei kuitenkaan ole huolissaan joukkueensa jaksamisesta.
- Matkan jälkeen palautuminen ja otteluun virittäytyminen on jälleen erittäin tärkeässä roolissa, sanoo Jukka Tuovinen.
- Kärkipeli sytyttää varmasti joukkueen, ja kun pelaamme Siilinjärvellä, on yleisöä varmasti paljon ja tunnelma hyvä.
Ei ole yllätys, että lauantain vastustaja Hurrikaani keikkuu sarjan kärjessä. Pelaajakaartista löytyy paljon maajoukkuekokemusta – eniten sitä on keskipelaaja Matti Oivasella, joka on jo maajoukkuetehtävät jättänyt taakseen ainakin toistaiseksi.

Oivanen keikkuu Mestaruusliigan tilastoissa kärkipäässä kahdessa kategoriassa: torjunnoissa/erä sekä ässäsyötöissä/erä. Kummassakin lajissa hänellä on hyvin vahva kilpailija Savo Volleyssä, sillä torjuntatilastoa johtaa Aleksi Kaatrasalo (0,97 torjuntaa/erä) – Oivasella torjuntoja on tullut 0,79 kappaletta erää kohti.

Ässäsyöttöjenkin määrässä paras pelaaja löytyy Savo Volleystä: Olli-Pekka Ojansivu on pamauttanut pallon parkettiin suoraan syötöstä keskimäärin 0,6 kertaa erää kohti. Oivanen on kakkonen lukemalla 0,51/erä.
Siilinjärvellä on siis odotettavissa väkevä syöttäjien taisto.
Lauantain ottelu alkaa Ahmon koululla kello 16.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421

 

Jaa uutinen