Savo Volley koki Mestaruusliigan ensimmäisen tappionsa Pielavedellä pelatussa kotiottelussa Oulun Ettaa vastaan lukemin 1-3 (25-20, 18-25, 17-25, 17-25). Kyseessä oli myös ensimmäinen erätappio Mestaruusliigassa.

Ottelun ratkaisu löytyi hyökkäystehoista, mitkä kotijoukkueella olivat vain 37 prosenttia, kun Ettalla se oli 46.
astustaja Etta otti myös pisteen arvoisia torjuntoja enemmän, ne kirjattiin vieraille lukemin 14-8.

- Yksi erä pelattiin kärsivällisesti, mutta sen jälkeen alkoi varsinkin hyökkäys tökkiä, arvioi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
- Meillä oli lukuisia niin sanottuja free ball –tilanteita, jotka tuhrimme, sanoi Tuovinen ja tarkoitti yhtä torjujaa vastaan tehtyjä hyökkäyksiä ja helppojen pallojen toimittamista vastustajan puolelle.
- Joukkue tarvitsee nyt kentälle ratkaisijaa, joka ottaa vastuuta vähän muidenkin edestä.

Vastustajan päävalmentaja Olli Kuoksa antoi ensin tunnustusta kotijoukkueen uudelle ilmeelle.
- On hienoa, että joku joukkue Suomessa yrittää tehdä asioita hieman eri tavalla, tunnusti Kuoksa.
- Olen itse ollut tällä kaudella tilanteessa, että hyökkäys ei kulje, enkä ole lainkaan kateellinen Jukalle, joka on nyt samassa tilanteessa.
- Silti aion nauttia tästä voitosta, vaikka vastustajalla ei peli kulkenutkaan.

Savon lentopalloihmisille tuttu vastustajan kapteeni Markus Väisänen kertoi, että joukkue on pitkään parsinut hyökkäystään kasaan, ja on siinä nyt onnistunut.
- Torjunta ja puolustus on tällä joukkueella ollut aina sillä tasolla, että pärjäämme mille joukkueelle tahansa, uskoi Väisänen.

Kotijoukkueen kapteeni Antti Siltala uskoi, että kun joukkueen ailahteleva peli saadaan kuosiinsa, syntyy tulostakin.
- Jos joku sanoo, että se ja se pelaaja puuttuu, ei sillä ole merkitystä. Meillä on sellainen pelaajaryhmäå, että tulosta pitää tulla.               
- Jostain sakkaa nyt kovasti, ja ryhtiliikettä tarvitaan.
Savo Volleyn avauskokoonpanossa olivat Petteri Penttinen passarina, Miro Määttänen ja Andrus Raadik yleispelaajina, Jukka Lehtonen ja Aleksi Kaatrasalo keskipelaajina, Eetu Häyrinen hakkurina ja Taichi Kawaguchi liberona.
Fedor Ivanov kävi passaamassa muutamissa palloissa. Timo Leikas kävi kentällä sekä yleispelaajan roolissa, kun hän korvasi hetkeksi Miro Määttäsen, sekä muutaman pallon ajaksi Eetu Häyrisen tuuraajana hakkurin paikalla.
 

Jaa uutinen