Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 15.06.2022, 10.00

PARAS PISTEMIES JATKAA SAVO VOLLEYSSA

Andrus Raadikin jatkosopimus on yksivuotinen.
PARAS PISTEMIES JATKAA SAVO VOLLEYSSA

Julkaisuvideo katsottavissa täältä.

Yleispelaajan tontin tärkeimmät tehtävät lienevät vastaanotto ja hyökkäys.
Savo Volleyn viime kauden runkosarjassa kummallakin osa-alueella joukkueen parhaimmistoon kuului tilastojen mukaan Andrus Raadik, 35. Joukkueen vahva tukipilari on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Savoon, joten valmentaja Timo Tolvanen on syystäkin iloinen.
– On hienoa, että Raadikin kaltainen työmyyrä jatkaa meillä, sanoo Tolvanen.
– Viime kaudesta hänellekin jäi paljon hampaankoloon, ja se tuo hänen tekemiseensä paljon lisää.  

Viime kaudella Raadik pelasi 23 runkosarjan pelissä ja teki niissä 334 pistettä. Pisteistä 285 syntyi hyökkäämällä. Vastaanotossa Raadik kantoi libero Shon kanssa lähes yhtä suuren vastuun, ja liki yhtä suurella tarkkuudella – Shon vastaanotoista positiivisia oli 65 prosenttia, Raadikilla 62 prosenttia.

Tilastot ovat tilastoja, mutta valmentaja Tolvanen näkee myös tilastojen taakse.

– Raadik on tinkimätön työmyyrä, jota pitää välillä jopa jarrutella. Hänelle pitää välillä sanoa, ettei aina voi painaa 200 lasissa, paljastaa Tolvanen.
– Hän tekee erinomaisesti töitä. Ehdottomasti joukkueen selkäranka.  

Raadikin tehot huomioon ottaen oli luonnollista, että hän sai tarjouksia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Päätös jatkaa Savo Volleyssa oli lopulta helppo.
– Perheemme asuu Kuopiossa, ja kun seura hoitaa käytännön asiat hyvin ja luotettavasti, päätöstä ei ollut vaikea tehdä, sanoo Raadik.  

Virolainen on luottavainen tulevan kauden joukkueen tasoon.
– Japanilainen liberomme on ehdottomasti erinomainen vahvistus, samoin puolalainen passarimme, kehuu Raadik.
– Viime kaudelta jatkavat juniorimme ovat vahvoja – ja saapa nähdä ketä tulee vielä lisää. Joukkueemme on varmasti ensi kaudella vahva.  
Kun kaksi konkaria jätti pelaamisen nuoremmille, on Andrus Raadik joukkueen konkari.
– Silli ja Lelu jättivät tosi ison aukon koko Suomen lentopalloon, ei vain Savo Volleyhin. Oli kunnia pelata yhdessä heidän viimeinen kautensa. Kiitos Lelu ja Silli, kiittelee Raadik.  

Valmentaja Tolvasen kaavailuissa Raadikille on varattu iso rooli.
– Joukkueemme nuortuu, ja tarvitsemme kokenutta pelimiestä, luottotyyppiä, joka tarvittaessa ottaa joukkueen reppuselkään. Hän on todella iso palanen porukkaamme, korostaa Tolvanen.  

Andrus Raadikille viime kauden muistoista päällimmäisenä on finaalisarjan seitsemäs ottelu, vaikka siinä tappio tulikin.
– Oli aivan huippua pelata Kuopio-hallilla kun halli oli ihan täynnä! Täynnä meteliä ja tunnelma oli aivan mahtava, muistaa Raadik.
– Se merkitsi minulle paljin enemmän kuin hopeamitali. Savo Volleyn fanit ovat kultaisia!  


Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421