Lauantaina nähdään jälleen lentopallon eksotiikkaa, kun Savo Volley vie kotiottelunsa Pieksämäen Veturitalleille. Vieraaksi saapuu kovakuntoinen Akaa-Volley, ja ottelu alkaa kello 16.
Vuosi sitten Veturitalleilla nähtiin kautta aikain ensimmäinen pääsarjatason ottelu, kun Savo Volley ja Vantaa Ducks mittelivät paremmuudesta. Ottelu sai erittäin myönteisen vastaanoton sekä pelaajilta että yleisöltä. Erityisesti VIP-vieraat kiittivät olosuhteita.
Akaa-Volley on panostanut reilusti kuluvaan kauteen. Eniten kohua herätti maajoukkuehakkuri Urpo Sivulan pukeutuminen akaalaiseen peliasuun. Viime kaudella Savo Volleyssä loistanut keskipelaaja Aleksi Kaatrasalo vaihtoi myös lähemmäs kotiseutujaan ja liittyi Akaan joukkueeseen.
Akaa-Volley on sarjataulukossa juuri Savo Volleyn takana. Joukkueita erottaa viisi sarjapistettä, mutta Akaa on pelannut yhden ottelun vähemmän.
Joukkueet kohtasivat Akaan kotihallissa lokakuun alussa. Tuolloin savolaiset olivat parempia lukemin 1-3. Suurin ero joukkueiden välillä oli torjuntapelissä: Savo Volley vei torjunnat lukemin 16-5.
Akaa-Volleyn tilastoissa mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että parhain vastaanottoprosentti on Joni Mikkosella, joka on suurimman osan pelaajaurastaan pelannut hakkurin roolissa. Hyvää prosenttia selittää osin se, että vastaanottojen lukumäärä hänellä on varsin pieni.
Savo Volleyllä on alla helpohko kotivoitto Karelian Hurmoksesta Siilinjärvellä sekä niukka tappio Hurrikaani Loimaan kotikentällä.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421

 

Jaa uutinen