Savo Volley osoitti, että sen paikka Mestaruusliigan piikkipaikalla ei ole tuurilla hankittu.
Kärkiottelussa Pielaveden liikuntatalolla Raision Loimu kaatui lopulta selvästi lukemin 3-1 (25-22, 25-17, 19-25, 25-9).
Pitkältä erätauolta tullut sisuuntunut Loimu vei helposti kolmannen erän, mutta Savo Volley pääsi nopeasti omalle tasolleen ja vei neljännen suorastaan murskalukemin.
- Ensimmäiset erät olivat vähän tunnustelua. Kolmanteen erään tulimme huonosti ja Loimu tarttui tilaisuuteen, kuten arvasinkin. Neljäs erä osoitti, että pelaamme nyt hyvällä tasolla, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
- Ottelun ensimmäiset erät eivät olleet meiltä huonoa peliä, mutta neljäs erä on sellainen, että sellaisella pelillä ei voi pärjätä. Vastaanottomme oli parasta tällä kaudella, ja siihen olen tyytyväinen, sanoi puolestaan Loimun päävalmentaja Christoph Achten.
Kotijoukkueen passarina pelasi jälleen nuori Fedor Ivanov, joka palkittiin joukkueensa parhaana.
- Tällaisessa joukkueessa passin voi heittää huoletta kenelle vain, niin aina pallo kuolee, kehui Ivanov pelikavereitaan.
Vierasjoukkueen hakkuri, viime kaudella Kuopiossa pelannut Samuli Kaislasalo kiitteli puolestaan olosuhteita.
- Tällaisessa tapahtumassa on aina mukava pelata. Onnittelut voitosta Savo Volleylle.
 
Savo Volley aloitti nyt ensimmäisen kerran seitsikolla, missä yleispelaajina pelasivat Antti Siltala ja Andrus Raadik. Molemmat olivat hyvässä vedossa. Siltalan illan saldo oli 13/+2 ja Raadikin 12/+6.
Raadik oli loimulaisten aloitussyöttöjen kohteena ja nosti kaikkiaan 30 syöttöä passari Ivanoville 57 prosentin tarkkuudella. Kahdeksantoista syöttöä nostanut libero Taichi Kawaguchi oli totutun tarkka: Aloitussyötöt nousivat peräti 78 prosentin tarkkuudella.
Passari Fedor Ivanov oli jälleen elementissään. Loistava esimerkki hänen taidoistaan ja peliälystään nähtiin neljännen erän loppupuolella, kun Taichi Kawaguchin hakemasta vaikeasta puolustuspallosta Ivanov lähetti pallon huikean nopeana takapassina ykköspaikalle hakkuri Lelu Ojansivulle, jolla oli helppo työ ohittaa Loimun olematon torjunta.
Passarin ansiota olivat myös ne molempien keskimiesten Aleksi Kaatrasalon ja Jukka Lehtosen nautiskelemat ykköstemmon hyökkäykset liki tyhjältä verkolta.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen