Savo Volley aloitti Mestaruusliigan odotetun vahvasti.
Vierasottelussa Rovaniemellä Team Lakkapää jäi ilman mahdollisuuksia, kun vieraat ottivat voiton suoraan kolmessa erässä lukemin 0-3 (22-25, 19-25, 23-25).
Ottelun hahmo oli Savo Volleyn japanilaislibero Taichi Kawaguchi, jonka tarkka vastaanottopeli mahdollisti Savon hyökkäysarsenaalin tehokkaan käytön.
Savon päävalmentaja Jukka Tuovinen löysi suurimmat positiiviset asiat pelin ulkopuolisista asioista.
- Ensimmäinen tärkeä asia oli tietenkin voitto, mutta yhtä tärkeää oli se, että valmistautumisemme kauden ensimmäiseen peliin meni oikein mainiosti. Tästä meidän on hyvä lähteä kehittämään pelillisiä asioita. Pelissä meillä oli hyvä vastaanotto, ja syöttö oli hyvin kontrollissa, sanoi Tuovinen.Savo Volley syötti ottelussa kahdeksan ässää.
Libero Taichi Kawaguchi joutui Lakkapään vastaanoton kohteeksi, mutta suoriutui tehtävästään kiitettävästi.
- Olen tyytyväinen sekä joukkueen että omaan peliin. Onnistuin tekemään kentällä samoja asioita, mitä olen tehnyt harjoituksissa, sanoi Kawaguchi.Savo Volley aloitti kokoonpanolla, missä passarina hääri Petteri Penttinen, yleispelaajina Miro Määttänen ja Andrus Raadik, keskipelaajina Jukka Lehtonen ja Aleksi Kaatrasalo, hakkurina Lelu Ojansivu ja liberona Taichi Kawaguchi.
Ensimmäinen erä eteni tasaväkisesti tilanteeseen 21-21 saakka. Savo Volley nykäisi siinä vaiheessa kahden pisteen etumatkan, mikä kesti erän loppuun saakka. Ensimmäinen erä siis vieraille lukemin 22-25.
Toinen erä oli kauttaaltaan Savon hallintaa. Kotijoukkue pommitti aloituksillaan libero Taichi Kawaguchia, joka ei vastuuta säikähtänyt, vaan nosti pallot 85 prosentin tarkkuudella passari Penttiselle.
Erän lopulla Severi Savonsalmi pääsi muutaman pallon ajaksi haistelemaan Mestaruusliigan tunnelmaa. Hän sai yhden passin mutta ei saanut siitä palloa kuolemaan.
Eränumerot Savolle lukemin 19-25.
Kolmannessa erässä kotijoukkue meni jo kolmen pisteen johtoon tilanteessa 17-14, mutta Savo osoitti, että joukkueesta löytyy tarvittaessa rutiinia kääntämään tiukankin tilanteen voitoksi. Andrus Raadik otti ratkaisijan roolin, ja kuroi henkilökohtaisilla ratkaisuilla eron kiinni. Kotijoukkue sortui muutamaan virheeseen ja auttoi Savoa. Lelu Ojansivu, Aleksi Kaatrasalo ja Andrus Raadik takoivat otteluvoittoon riittäneet pisteet. Kolmas erä Savo Volleylle lukemin 23-25.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421

 
 

 

Jaa uutinen