Kolmannen otteluvoiton Savo volley otti Kuopio-hallissa lukemin 3-1 (25-20, 25-22, 20-25, 25-19. Ottelun ratkaisu nähtiin eräällä tavalla toisessa erässä. Vierasjoukkue oli niskan päällä koko erän, ja johti erän puolivälissä jo kolmella pisteellä 16-19.
Savo Volley kuitenkin rutisti rinnalle. Tasatilanteessa 22-22 syöttöviivan taakse asteli Lelu Ojansivu, joka ei tunnetusti häkelly, vaikka joutuu kovassa paikassa syöttämään. Tällä kertaa tuloksena oli kaksi ässää, joihin Akaan pyristely loppui.
Vierasjoukkue vei pitkän erätauon jälkeisen erän, mutta neljännessä kotijoukkue oli jälleen omalla tasollaan. Ottelun päätti entisen savolaispelaajan Enderwin Herreran epäonnistuminen nelospaikan lyönnissä.
- Olen tyytyväinen siihen, että homma saatiin ratkaistua kolmessa pelissä, sanoi kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Tuovinen, joka sai näin joukkueelleen vajaan viikon aikaa valmistautua välierätaistoihin. Välierävastustaja ei vielä maanantai-iltana ollut selvillä.
- Akaa Volley teki tästä hyvän sarjan. Ensimmäinen peli oli kenties hyvätasoisin, toisessa me suorastaan tyrmäsimme Akaan ja täällä kolmannessa onnistuimme voittamaan, vaikka peli ei niin hyvällä tasolla ollutkaan.
- Tästä on hyvä lähteä välieräsarjaan.
Vastustajan valmentaja Oliver Lüütsepp antoi tunnustusta vastustajalle.
- Savo Volley pelasi erittäin hyvin, ja ansaitsi ehdottomasti välieräpaikkansa.
- Vaikka kautemme loppui nyt, lopetimme sen hyvällä tavalla ja voin olla tyytyväinen myös omaan joukkueeseni.
Akaa Volleyn paras pistemies oli totutusti hakkuri Joni Mikkonen, joka keräsi lukemat 20/+10.
- Tyhjä olo on näin kauden loputtua. Yritimme ihan oikeasti haastaa Savo Volleyn. Ensimmäisessä pelissä pelasimme hyvin, mutta Savo Volley pelasi vielä hieman paremmin. Savo Volley oli jatkuvasti meitä hieman edellä.
Mikkonen kertoi, että joukkue pääsi kauden tavoitteseensa.
- Ajattelimme ennen kauden alkua, että jos olemme runkosarjassa viides-kuudes, vältämme kaksi parasta joukkuetta puolivälierässä. Olimme kuudes, mutta emme silti päässeet helpolla puolivälierässä.
- Kauden aikana meillä oli paljon 3-2-tappioita, mutta toisaalta otimme paljon pisteitä myös kärkijoukkueilta. Siinä mielessä voimme olla kauteemme tyytyväisiä.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen