Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 02.02.2020, 20.09

Savo Volley ja Vantaa Ducks taistelivat viisieräisen

Miehistöpulaa kokenut Savo Volley joutui tyytymään yhteen sarjapisteeseen

Savo Volley ja Vantaa Ducks taistelivat pitkän kaavan mukaan Mestaruusliigan pisteistä savolaisten kotiottelussa, joka tällä kertaa pelattiin perinteisessä lentopallokaupungissa Varkaudessa.
Pisteistä kaksi matkasi Vantaalle, kun Ducksin voittolukemat kirjattiin 2-3 (25-21, 20-25, 17-25, 25-23, 17-19).
Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ottelun katkaisemista viidennessä erässä, mutta Ducksin ottelupallo numero viisi päätti lopulta taiston. Pisteen pääsi hyökkäämään nelospaikalta kippari Toni Kankaanpää.
– Kovaa vääntöä oli puolin ja toisin. Saimme pelimme hyvin käyntiin, ja erissä, mitkä voitimme, onnistuimme torjuntapelissä niin, ettemme niissä hötkyilleet, pohti voittajajoukkueen kapteeni Kankaanpää.
– Mukavahan näitä voittoja on ottaa, kun peliuraa ei enää niin hirveästi ole jäljellä.
Kotijoukkueen valmentajalla oli hieman miehistöpulaa, kun käytössä oli käytännössä vain yksi vaihtomies.
Miro Määttänen ja Antti Siltala puuttuivat edelleen kokonaan kokoonpanosta, ja Mikko Väliaho ja Lasse Jäntti eivät kentälle vielä kykeneet.
Joukkueen uurastaja oli hakkuri Lelu Ojansivu, joka sai hurjat 73 passia ja teki niistä yhtä hurjat pisteet 37/+20.
– Vähän ailahtelevaa ja virheherkkää oli meidän pelaamisemme tänään, sanoi valmentaja Tuovinen.
– Hankalaa oli, kun ei pystynyt vaihdoilla antamaan pelaajille hengähdysaikaa.
Hakkuri Ojansivun työmäärään ja pisteisiin Tuovinen suhtautui tyynesti.
– Sen verran taidan tietää lentopallosta, että hakkurin kuuluukin tehdä pisteitä.
Vastustajan valmentaja Juho Rajala oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.
– Ennen kaikkea olen tyytyväinen tapaan, millä se tuli. Viimeisessä erässä tehtiin pisteitä vuorotellen, ja sideout-pelaaminen toimi meillä tällä kertaa hyvin. Tärkeät pinnat meille, totesi Rajala.

Savo Volleyn hihaosastolla nähtiin nyt toisen ottelun peräkkäin toisen polven lentopalloilija Markuss Cielavs, joka oli vieraiden syöttöjen kohde 54 kertaa, eli enemmän kuin kaikille muille yhteensä. Aloitukset nousivat lähes kiitettävästi 52 prosentin tarkkuudella.

Ottelun toisessa erässä nähtiin kummallisuus, mitä ainakaan Rajala ei ollut kohdannut urallaan. Kotijoukkueen johtaessa 16-14 astui syöttämään Marko Määttänen, jonka johdolla vieraat tekivät kymmenen pistettä putkeen. Eräpallotilanteessa putken katkaisi vasta Ducksin passari Michael Milsteinin pitkäksi mennyt toisen kosketuksen hyökkäys. Seuraavassa pallossa erän katkaiseminen toki onnistui, kun hienon pelin pelannut Tommy Carmody hyökkäsi vastustamattomasti.