Mestaruusliigan otteluohjelman erikoisuuden vuoksi Savo Volley kohtasi Raision Loimun kaksi kertaa peräkkäin kotiottelussa. Edellinen kohtaaminen Varkaudessa päättyi kohtalaisen tiukan väännön jälkeen savolaisille 3-2, mutta toinen kohtaaminen Kuopio-hallissa oli luonteeltaan erilainen.
Kotijoukkue suorastaan murskasi vastustajansa lukemin 3-0 (25-19, 25-23, 25-19).
- Jäimme jyrän alle, totesi Raision Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen, joka kokosi joukkueensa Kuopio-hallin takanurkkaan varttitunnin kestäneeseen palaveriin heti ottelun päätyttyä.
- Hyvää oli, että henkisesti hieman paransimme loppua kohti, mutta rentous, mikä siitä tuli, tuli liian myöhään.
- Minä kuitenkin välitän ja rakastan jokaista pelaajaamme, ja kestämme yhdessä nämä vaikeatkin hetket, pohti Vuorinen tulevaa.
Kotijoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen varsinkin joukkueensa syöttö- ja hyökkäyspeliin.
- 3-0 kotivoitto, ei siihen voi olla pettynyt. Etukäteen painotin syöttöä ja hyökkäystä, ja ne toimivat, mutta  oli vielä liian hätäistä varsinkin kaksi ensimmäistä erää, sanoi Tuovinen.
- Kentän liikkuvuutta pitää vielä parantaa, ja freeball-hyökkäyksiin (missä pallo tulee helppona pallona omalle puolelle) meidän täytyy saada lisää tehoja.
Savolaisten tehomies oli hakkuri Lelu Ojansivu, joka teki ottelun aikana vain kaksi virhettä. Teholukemat hakkurilla olivat 21/+19. Pisteistä kolme tuli ässäsyötöllä.
Tilastot näyttävät, että joukkueiden välinen ero syntyi pitkälti hyökkäysprosenteista, jotka merkittiin kotijoukkueen hyväksi 64-42. Ensimmäisessä erässä Savo Volleyn hyökkäysprosentti oli huima 71.
Passari Fedor Ivanov pyöritti hyökkäysarsenaliaan mukavasti, vaikka vastaanotto ei ollut libero Josh Ayzenbergiä lukuun ottamatta läheskään täydellistä.
Pro libero:
Josh Ayzenberg, Savo Volley
LähiTapiolan vakuuttavin:
Miro Määttänen, Savo Volley
LähiTapiolapisteet:
1 Josh Ayzenberg
2 Miro Määttänen
3 Lelu Ojansivu
 

Jaa uutinen