Jos Savo Volleyn tiedottaja olisi huumorimiehiä, hän voisi otsikoida Kokkolan Tiikerit – Savo Volley –ottelun raportin näin: Savo Volley kriisissä – jälleen erämenetys.
Mutta kun hän ei ole, otsikoidaan maltillisesti näin:
Savo Volleyn kiito jatkuu – nyt kaatui Kokkolan Tiikerit.
Hollihaassa pelattu ottelu päättyi vieraille 1-3 (20-25, 13-25, 25-23, 9-25).
 
- Rehellisesti täytyy sanoa, että takana oli aivan p-ska treeniviikko, mutta onnistuimme kuitenkin latautumaan peliin hyvin, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
- Tiesimme, että Tiikerit on pelannut täällä Kokkolassa erittäin hyviä pelejä.
- Vaikka hävisimme kolmannen erän, pelasimme siinäkin hyvin. Se kertoo, että Tiikerit pystyy pelaamaan erittäin hyvää lentopalloa.
Ensimmäiset kaksi erää olivat varsin selkeästi Savo Volleyn hallintaa. Esimerkiksi torjunnat kirjattiin vierasjoukkueelle 12-1. Varsinkin yleispelaaja Malachi Murch oli lähes ohittamaton este kotijoukkueen hyökkääjille – hän nappasi kahteen erään viisi torjuntaa.
Pitkä erätauko – kuten niin usein – muutti hieman voimasuhteita, ja Tiikerit olivat koko erän ajan niskan päällä. Viimeinen erä oli jälleen lähes lumierä, kun kotijoukkue saalisti siinä vain yhdeksän pistettä.
- Emme antaneet koko ottelussa vastustajalle yhtään pistettä vastaanottovirheellä, ja meillä jäi jopa hieman hyökkäysarsenaalia käyttämättä. Passarit rytmittivät peliä mainiosti, kehui Tolvanen omiaan.
- Kyllä kaveri teki meidät täysin aseettomaksi, tunnusti kotijoukkueen valmentaja Mikko Keskisipilä.
- En voi oikeastaan moittia omaa joukkuettamme, vaikka numerot olivatkin noin tylyt. Tasoeroa oli tänään reilusti.
- Paikoittain meillä jäi kenttään sellaisia palloja, jotka normaalisti sinne eivät jää. Jotain jäi hampaankoloon, kun vielä kuitenkin kohtaamme kauden aikana uudestaan, sanoi Keskisipilä.
 
Savo Volley pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla: Yleispelaajina Antti Siltala ja Murch, keskipelaajina Severi Savonsalmi ja Tommi Siirilä, hakkurina Lelu Ojansivu, passarina Fedor Ivanov ja liberona Niklas Breilin.
Valmentaja Tolvasen ei tarvinnut turvautua pelaajavaihtoon yhtään kertaa.
 
Kotijoukkueen paras pelaaja oli keskitorjuja Antti Leppälä, joka hyökkäsi 16 passista yli 60 prosentin tehokkuudella. Yleispelaaja Jiri Hänninen jatkoi myös vahvoja otteitaan.
Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo joulukuun alussa, kun Tiikerit saapuu savolaisten vieraaksi Pieksämäelle itsenäisyyspäivän aattona.
 
 
 
 
Mestaruusliigan pisteet:
3: Antti Siltala
2: Lelu Ojansivu
1: Antti Leppälä
PROLibero:  Niklas Breilin
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen