Savo Volley lähtee viikonloppukiertueelle pohjoiseen. Lauantaina kohdataan Etta Oulussa ja sunnuntaina Team Lakkapää Rovaniemellä.

Joukkue lähtee matkaan lauantaina aamulla, pysähtyy Vieremälle vetämään lajiharjoitukset ja matkustaa Ouluun, missä ottelu alkaa kello 17.30. Oulun ottelun jälkeen bussi suuntaa kohti Rovaniemeä, missä joukkue yöpyy. Sunnuntain peli alkaa kello 17.00.

- Meillä on nyt menossa tiivis ottelutahti, mikä sattuu johonkin väliin kaikille liigajoukkueille, sanoo Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
Viikonlopun ensimmäiseen otteluun Ouluun Tuovisen ei tarvitse miettiä, kuinka joukkue motivoidaan.
- Etta sytyttää joukkueen aina, ja nyt meillä on vielä kalavelkoja maksettavana, viittaa Tuovinen aiempaan Etta-tappioon.
- Ottelu pelataan Oulun jäähallissa, ja se tulee olemaan hieno tapahtuma. Pisteitä lähdemme sinne hakemaan. Tällaisessa ruuhkassa otteluun valmistautuminen on erittäin tärkeää.

Etta on siis Raision Loimun ohella ainoa Mestaruusliigan joukkue, joka on toistaiseksi pystynyt kaatamaan savolaisten ylpeyden.  Pielavedellä lokakuun  14. päivänä pelatussa ottelussa Etta oli parempi lukemin 1-3 (25-20, 18-25, 17-25, 17-25).
Tuolloin Savo Volleyn pelissä tökki ennen kaikkea hyökkäys. Kohtuullisen hyvästä vastaanotosta huolimatta hyökkäyksiä onnistuttiin päättämään vain 37 prosentin tehoilla, eikä sellaisella lukemalla ottelua voiteta.

Etta on Mestaruusliigan sarjataulukossa sijalla neljä heti Savo Volleyn, Hurrikaani Loimaan ja VaLePan jälkeen. Ottelumäärät ovat kuitenkin hyvin erilaiset, pohjoisen joukkueet Etta ja Team Lakkapää ovat pelanneet muita enemmän.
Jos lasketaan pisteet/ottelu, erot tulevat selvemmin näkyviin. Etta on kerännyt pisteitä ottelua kohden 1,55 kappaletta; Savo Volleyllä sama lukema on 2,44, ja sillä se on taulukon kärjessä myös tällä laskutavalla.

Jälkimmäinen etappi on Team Lakkapää Rovaniemellä.
Mestaruusliigan otteluohjelma on epätasainen, sillä Savo Volley ei ole kohdannut vielä Hurrikaani Loimaata kertaakaan, mutta Team Lakkapää kohdataan jo kolmannen kerran.
Kauden avausottelussa Rovaniemellä syyskuussa Savo Volley ei antanut isäntäjoukkueelle erääkään, kun voittolukemat kirjattiin 0-3 (22-25, 19-25, 23-25).
Kotiottelussa Iisalmessa lokakuussa lukemat olivat vielä selkeämmät: 3-0 (25-15, 25-17, 25-18).

Lokakuun ottelun jälkeen Lakkapää on petrannut peliään, ja pelaamastaan neljästä ottelusta se on ottanut kolme voittoa – ainoastaan Hurrikaani Loimaa on pystynyt lappilaiset kaatamaan.
Lakkapää on pelannut sarjassa eniten otteluja. Kahdessatoista pelaamassaan pelissä se on kerännyt 14 pistettä eli 1,17 pistettä ottelua kohti. Se on siis huomattavasti jäljessä Savo Volleytä, jonka pistemäärä ottelua kohti on 2,44.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen