Tapio Hartikainen 30.10.2020, 21.06

Savo Volley menetti erän, mutta voittoputki jatkui

Oulun Etta puolusti hyvin ja laittoi savolaiset tekemään tosissaan töitä.

.

Savo Volley jatkoi kolmen pisteen voittoja Mestaruusliigassa. Etta Oulu otti kuitenkin kotikentällään savolaisista kauden ensimmäisen erävoiton. Loppulukemat kirjattiin vieraille 1-3 (19-25, 28-30, 25-23, 22-25).
Ottelun alku oli savolaisten murhaavaa ylivoimaa – Savo Volley johti ensimmäistä erää jo parhaimmillaan 5-16. Etta kiri kuitenkin hieman loppua kohti,. ja jatkoi toisessa erässä mihin ensimmäisessä jäi. Ettalla oli toisessa erässä muutama eräpallokin, mutta erä kääntyi kuitenkin jatkopalloilla savolaisille.
Kolmannen erän tiivis loppukamppailu kääntyi sitten kotijoukkueelle. Ettan haaveet sarjapisteistä murenivat kuitenkin, kun Savo Volley vei rutiinillaan neljännen erän.
– Otan ensimmäisen erän haparoinnin täysin omaan piikkiini. Se oli minulta melkoista ylivalmentamista, sanoi oululaisten luotsi Olli Kuoksa.
– Toiseen erään muutimme hieman systeemejä, ja pystyimme pelaamaan sillä tavalla mitä harjoituksissa teemme.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen oli iloinen joukkueensa esityksestä huonosti menneen treeniviikon jälkeen.
– Kolmen pisteen saaminen Oulusta ei ole koskaan helppoa, ja siihen pitää olla tyytyväinen, sanoi Tolvanen.
– Alku näytti helpolta, mutta sitten Etta aloitti oman shownsa, ja olimme ahtaalla. Hyvää tiukkaa vääntöä.
Savo Volley sai juuri ottelun alla tietää, että seuraavana päivänä Sodankylässä pelattavaksi aiottu peli Lakkapaa.comia vastaan peruttiin, ja se sotki hieman otteluun valmistautumista.

Savo Volleyn kokoonpano muuttui hieman aiempiin peleihin, kun yleispelaajina häärivät Oulussa Markuss Cielavs ja Mikko Räsänen. Malachi Murch kävi tuuraamassa Cielavsia muutamien pallojen ajan.
Räsänen kiitti saamastaan vastuusta ja oli joukkueen toiseksi paras pistemies (18/+10) ja sen lisäksi nosti aloituksia peräti 67 prosentin tarkkuudella. Lelu Ojansivu oli toipunut edellisen ottelun jalkavaivoistaan ja urakoi 47 passista 17 pistettä.

Vastustajan pisterohmu oli yleispelaaja Jan Helenius (21/+11).