Savo Volleyn ja VaLePan välisessä Mestaruusliigan ottelussa katkesi kaksi putkea.
VaLePa koki kuudennessa ottelussaan ensimmäisen tappionsa, ja kotijoukkue puolestaan katkaisi toki vain yhden liigaottelun ja yhden cup-ottelun mittaisen tappiosarjansa.
Ottelu oli tasainen, vaikka se päättyikin suoraan kolmessa erässä savolaisille lukemin 3-0 (25-22, 25-20, 25-22).

Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen luotti tällä kertaa nuoriin, sillä avauskokoonpanossa olivat sekä 17-vuotias Fedor Ivanov passarina ja 18-vuotias Jere Heiskanen yleispelaajana.
Kumpikin suoriutui annetusta luottamuksesta mainiosti, passari Ivanov jopa mallikkaasti.
- Tiesin oikeastaan jo Etta-pelin jälkeen (tappio Pielavedellä edellisenä sunnuntaina), millä kokoonpanolla tähän peliin lähdetään, sanoi Tuovinen.
- Olen onnellinen, että pystyn näin antamaan vastuuta (nuorille pelaajille).
- Pelasimme erittäin hyvää kuusikkopeliä, vaikka kentällä oli kaksi niin nuorta pelaajaa. Cupista putoaminen toki nöyryytti, mutta tappiot ovat valmentajan apuna. Löysimme peliajatuksen, ja pelasimme kokonaisvaltaisesti hyvää lentopalloa.
 
Vastustaja VaLePan valmentaja Radovan Gacic sanoi, etteivät edellisten päivien kaksi tiukkaa Mestareiden liigan ottelua painaneet joukkueen jaloissa.
- Enemmänkin meillä oli haittaa siitä, että 4-5 pelaajaa oli alkukauden maajoukkueen mukana.
- Meillä on vaikea periodi takana, ja voimme parantaa peliä kaikilla osa-alueilla. Vastaanotto oli tänään varsin hyvä, mutta muuten emme olleet selkeästi sillä tasolla mihin pystymme.
 
Kotijoukkueen nuori passari Fedor Ivanov tiesi pääsevänsä kentälle jo alkuviikosta.
- Siitä puhuttiin Jukan (Tuovinen) kanssa ja treenasimme alkuviikon sillä kokoonpanolla, sanoi Ivanov.
- Paransimme peliämme viikolla treeneissä, ja koko joukkue lähti peliin sillä mielellä, että nyt pestään ne kasvot, viittasi Ivanov kahden edellisen pelin tappioon.

Vierasjoukkueen kapteeni ja passari Mikko Esko arvioi, että joukkue lähti otteluun hyvin, mutta sitten tapahtui jotain.
- Meillä oli saumat voittoon jokaisessa erässä, mutta tälle kaudelle tyypillisesti teimme muutamia helppoja virheitä. Tämä oli meille hyvä oppitunti – huonolla pelillä emme pärjää.
Kotijoukkueen paras pistemies oli hakkuri Eetu Häyrinen, joka paukutti lukemat 16/+9. Molemmat keskipelaajat Aleksi Kaatrasalo ja Jukka Lehtonen hyökkäsivät yli 80 prosentin teholla, ja Kaatrasalo nappasi lisäksi kolmeen erään kahdeksan torjuntapistettä.
Vieraiden tehomies oli 13/+5 –tehoillaan yleispelaaja Urpo Sivula.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen