Savo Volley aloittaa neljästä voitosta ratkeavan välieräottelusarjan tuttua kilpakumppania vastaan.
VaLePa Sastamala Tampere on joukkue, mikä ei tarjoa valmentaja Jukka Tuoviselle mitään suuria yllätyksiä, mutta sama pätee myös toisin päin.
- Vaikka tunnemme toisemme erittäin hyvin, saattaa olla, että toinen keksii jonkin pienen yksityiskohdan, mikä auttaa voittamaan vaikkapa erän, sanoo Tuovinen.
- Se saattaa olla esimerkiksi jokin pieni muutos jossain tietyssä rotaatiossa.
Tiiviissä ottelutahdissa erittäin tärkeässä osassa on valmentaja Tuovisen mukaan valmistautuminen ja keskittyminen.
- Kun otteluita on melkein joka toinen päivä, ei yhden ottelun jälkeen voi jäädä kellumaan, jos on voittanut, tai vastaavasti murehtimaan tappion jälkeen.
- Uskon, että se joukkue voittaa ottelusarjan, joka pystyy tämän klaaraamaan paremmin.
 
Savo Volleyssä on paljon nuoria pelaajia, joille pudotuspelisarjat on uusi kokemus. Tämä ei Tuovisen mukaan ole ongelma.
- Olemme käyneet tätä läpi palavereissa. Lisäksi puolivälieräsarjassa näimme, että tämä puoli meidän joukkueellamme on kunnossa.
- Olimme Akaata vastaan valmiina heti ensimmäisen pelin ensimmäisestä pallosta lähtien. Sama tilanne on nytkin – olemme valmiita kohtaamaan VaLePan, vakuuttaa Tuovinen.
- Hyvä vire alkoi joukkueella jo runkosarjan viimeisestä ottelusta, ja nyt alkava välieräsarja on hyvä jatkumo sille.
 
Ainakin kaksi ensimmäistä välierien kotipeliä pelataan Siilinjärvellä Ahmon koululla. Tuoviselle tämä kelpaa mainiosti.
- Kun saliin saadaan vielä Pielavedeltä lisäkatsomoita, tulee katsojia varmasti lähelle tuhat. Saamme kentän ympärille tosi tiiviin paketin. Tunnelma Siilinjärvellä on aina ollut hyvä, ja saamme vastustajalle varmasti salistakin hieman lisäpaineita.
Välieräsarja alkaa sunnuntaina Sastamalassa. Seuraavat ottelut pelataan tiistaina Siilinjärvellä, torstaina Sastamalassa ja lauantaina jälleen Siilinjärvellä. Jos lisäotteluita tarvitaan, ne pelataan seuraavan viikon maanantaina, tiistaina ja torstaina.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen