Tapio Hartikainen 14.11.2021, 19.55

Savo Volley palasi omalle tasolleen

Veikka Lindqvist ja Ilja Ivanov osoittivat, että joukkueesta löytyy laaja materiaali.

Savo Volley näytti, että kahta päivää aikaisemmin nähty pohjanoteeraus Oulussa Ettaa vastaan ei ollut lähelläkään joukkueen omaa tasoa.
Siilinjärvellä joukkue hallitsi ottelua Team Lakkapäätä vastaan kolmen erän verran, ja se riitti täyteen pistesaaliiseen. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-1 (25-22, 22-25, 25-16, 25-15).
Joukkue osoitti myös, että siltä löytyy laaja materiaali, sillä ensimmäistä kertaa lähes täyden liigaottelun pelannut passari Ilja Ivanov ja aiemmin varsin vähälle peliajalle jäänyt – ja juuri ottelun alla täysi-ikäiseksi tullut – Veikka Lindqvist olivat ottelun hahmoja.
Varsinkin Lindqvist paransi otteitaan ottelun loppua kohti ja teki kotijoukkueen toiseksi parhaimmat pisteet 18/+5. Miinuspuolelle merkittäköön kenties liian monet virheet, mutta nuori mies on oivassa kehitysvaiheessa.

– Hyvä parannus edelliseen peliin, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– Nyt oli hyvä mahdollisuus antaa Iljalle ja Veikalle tilaisuus loistaa, ja ihan hyvin he sen tekivätkin.
Tavallisesti hyvänä torjujajoukkueena tunnettu Savo Volley joutui nyt tyytymään vain viiteen torjuntapisteeseen – kahden erän jälkeen pisteitä oli tasan yksi.
– Jouduimme nyt pelaamaan erilaista joukkuetta vastaan. Lakkapää pelasi paljon keskeltä, eikä meidän torjuntamme päässyt siihen kiinni, tunnusti Tolvanen.hyökkäyksessäkin (26 passia joista 17 pistettä).
– Raadik väänsi taas melkoisen härkäpäivän, kehui Tolvanen.

Vastustajan valmentaja Luis Salgadolla meni pelin ohella paljon aikaa tuttujen kanssa halailuun. Vajaat kymmenen vuotta sitten Pielaveden Sammossa pelannut sai peliaikoinaan runsaasti savolaisia ystäviä, ja jälleennäkemisen ilo oli iloista katsottavaa.
Itse pelistä Salgado sanoi, että joukkueen rakentaminen on vielä kesken – viimeisin pelimies liittyi joukkueen rinkiin edellisenä keskiviikkona.
– Parannamme peliämme askel askeleelta, emme huolestu tämänhetkisestä asemastamme sarjassa.
Lakkapään hyökkäys kulki hyvin keskeltä, kuten valmentaja Tolvanen vastustajan peliä tulkitsi. Tämä tätee paikkansa tilastojenkin perusteella, sillä toinen keskimies Atro Berg hyökkäsi 11 hyökkäystä huikealla 91 prosentin teholla. Toinen keskimies Daniel Aponza hyytyi hieman loppua kohti, mutta oli pari ensimmäistä erää lähes pitelemätön.

Parhaimmat pisteet keräsi hakkuri Fredic Gustavsson (13/+3).

Savo Volleyllä on edessään viikon tauon jälkeen rankka jakso: viikon aikana neljä peliä, ja kaikki etukäteen hankalia vastustajia vastaan.