Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 28.11.2020, 19.08

Savo Volley palasi voittokantaan

Sarjakolmonen Akaa-Volley kaatui suoraan kolmessa erässä.

Savo Volleyn tappioputki ei ehtinyt kasvaa yhtä ottelua pidemmäksi, kun Akaa-Volley joutui Iisalmen liikuntahallilla toteamaan kotijoukkueen paremmaksi lukemin 3-0 (25-18, 25-20, 26-24). Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, vaikka Akaa nousikin kolmannessa erässä 22-17 –tappioasemasta tasapisteisiin. Toinen ottelupallo riitti kotijoukkueelle ottelun ratkaisemiseen, kun vieraat eivät päässeet kertaakaan yrittämään erän katkaisua.
– Onnistuimme käsittelemään edellisen tappion hyvin ja nopeasti. Tiesimme, että meille oli täällä edessä kova haaste, mutta tiesimme, mitä se vaati, summasi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– Oma hyökkäyksemme oli tänään hyvässä, rohkeassa vedossa.
Tolvanen peluutti jälleen lähes koko ottelun samaa kokoonpanoa. Edellisestä pelistä ero oli yleispelaajien tontilla, kun Mikko Räsänen pelasi Malachi Murchin tontilla koko ottelun.
Räsänen kiitti vastuusta ja teki komeat pisteet 13/+7. Hihapuolella hän teki myös mainion iltapuhteen, kun vastaanotot nousivat lähes 50 prosentin tarkkuudella.
– Räsänen toi meille kaivattua vaihtelua hyökkäykseen, totesi Tolvanen.
– Hän on hieman eri tyyppinen hyökkääjä kuin Murch.
– On kuitenkin huomattava, että (Lelu) Ojansivu oli tänään myös vahvassa vedossa.
Ojansivu pommitti tehot 16/+13.

Vastustajan valmentaja Oliver Lüütsepp harmitteli, ettei hänen joukkueensa pystynyt kääntämään eriä itselleen.
– Olimme koko ajan perässä, emmekä pystyneet käyttämään tilaisuuksiamme, totesi Lüütsepp.

Vastustajan hakkuri Urpo Sivula väläytti ajoittain, mutta hänkin joutui pehmenemään Savo Volleyn puolustuksen edessä. Yleispelaaja Joni Mikkonen ja keskipelaaja Panu Pitkänen olivat myös vieraiden parhaimmistoa.