Savo Volley laittoi kokoonpanoaan reilusti uusiksi Mestaruusliigan kolmanteen välierään VaLePaa vastaan Sastamalassa.
Kokeilu piristi savolaisten peliä, ja ajoittain Savo Volley pystyi jopa taistelemaan erävoitosta.
Sellaista ei kuitenkaan nytkään lohjennut, ja VaLePa otti kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 3-0 (25-22, 25-21, 25-19).
Savolaisten passarina pelasi Petteri Penttinen, joka ei muutamaan viime peliin ole avaukseen päässyt. Samoin hakkurina pelasi Eetu Häyrinen, ja Lelu Ojansivu kävi kentällä vain muutamassa syöttövaihdossa.
Yleispelaajaosastollakin nähtiin muutos edellisiin otteluihin, kun Antti Siltala oli penkillä koko ottelun, ja tositoimiin pääsi Jere Heiskanen.
Keskipelaajat olivat tutusti Jukka Lehtonen ja Aleksi Kaatrasalo.
Miro Määttänen puuttuu edelleen savolaisten kokoonpanosta.
 
- Päästiin taas lentopalloon kiinni. Hyökkäsimme hyvin ja ennen kaikkea puolustimme hyvin, näki pelissä positiivisia asioita Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
- Yksittäiset jutut ratkaisivat tänään, ja jokaisessa erässä muutamassa syöttövuorossa VaLePa pääsi karkuun, ja kiinni ottaminen oli vaikeaa.
- Pelissä hyökättiin tänään kovaa puolin ja toisin, ja mitään peippailupalloa ei nähty. Nyt VaLePalla on katkaisun paikka ja me puolestaan olemme selkä seinää vastaan. Kovasti yritämme vielä lauantaina pelata niin, että tulemme nyt ainakin vielä kerran tänne, summasi Tuovinen.
Kotijoukkueen valmentaja Radovan Gacic oli odottanut hieman kovempaa vastusta Savo Volleyltä.
- Oli selvää, että kahden selkeän pelin jälkeen Savo Volleyn piti tehdä jotain muutoksia. Joukkue syötti paremmin kuin ennen. Onnistuimme kuitenkin hoitamaan homman kotiin. Nyt yritämme pitää keskittymisen kasassa ja katkaista sarjan lauantaina, totesi Gacic.
Savo Volleyn hakkuri Eetu Häyrinen tunnusti kotijoukkueen paremmuuden.
- Hyökkäys- ja torjuntapelissä VaLePa oli meitä paljon edellä. Niihin asioihin kun saamme parannusta, homma kääntyy vielä ja tulemme tänne vielä uudestaan, uskoi Häyrinen.
Savo Volleyn paras pistemies oli Andrus Raadik (16/+10). Hakkuri Häyrinen saalisti pisteet 14/+6. Jere Heiskanen oli aloitusten kohteena, ja hän nosti ne 47 prosentin tarkkuudella. Libero Taichi Kawaguchi oli omalla tasollaan; aloitukset nousivat 53 prosentin tarkkuudella.
VaLePan ykköspistemies oli tällä kertaa yleispelaaja Erik Sundberg (13/+5) ja häntä säesti hyvin hakkuri Urpo Sivula (12/+9).
Passari Mikko Eskon ja keskihyökkääjä Markus Kaurton yhteistyö oli jälleen kaunistaa katseltavaa.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen