Savo Volley lähtee luottavaisena CEV cupin ensimmäisen kierroksen toiseen osaotteluun tiistaina Romanian Galatissa. Ensimmäinen osaottelu vajaa viikko sitten Kuopiossa päättyi Arcada Galatin 0-3 –voittoon, joten Savo Volleyn täytyy ensin voittaa vierasottelu 3-0 tai 3-1 päästäkseen ratkaisemaan ottelun niin sanotussa kultaisessa erässä.
- Haluamme olla inhottava joukkue romanialaisille, lähdemme taistelemaan jokaisesta pallosta. Tavoitteemme on edelleen jatkopaikka, vakuuttaa Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
- Vastustajan täytyy tehdä pirusti töitä, jos se meinaa meidät voittaa.
Valmentaja Tuovinen näki ensimmäisessä ottelussa kaksi seikkaa, mihin voitto ratkesi.
- Emme olleet ottelun alussa se normaali Savo Volley – jonkinlaista hermoilua oli ilmassa – ja toiseksi jäimme jälkeen hyökkäyksessä.
- Nyt olemme valmiita heti ensimmäisestä pallosta lähtien, sanoo Tuovinen.
Voittoon ei Tuovisen mukaan tarvita mitään ihmeellistä venymistä.
- Ei meidän tarvitse mitään kynnystä ylittää. Riittää, kun esitämme sellaista peliä, mitä olemme tähänkin saakka pelanneet. Marginaalit ottelussa ovat erittäin pienet, ja joskus erän kääntämiseen riittää yksi tai kaksi palloa.
 
Savo Volleyn matka Romaniaan alkoi jo sunnuntai-iltana, kun joukkueen bussi suuntasi Kuopiosta kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Romaniassa oli vielä edessä vajaan neljän tunnin bussimatka Bukarestista Galatiin, minne joukkue saapui maanantaina kello viiden maissa.
Ottelu alkaa tiistaina kello 18. Kelloaika on sama sekä Romaniassa että Suomessa.
 
 

Jaa uutinen