Savo Volleyn historian ensimmäinen kansainvälinen ottelu oli epätasainen näytös.
Challenge cupin ensimmäinen osaottelu Kuopio-hallissa norjalaista BK Tromsöä vastaan päättyi kotijoukkueen selviin voittolukemiin 3-0 (25-12, 25-15, 25-9).
Joukkueiden tasoero oli selkeä, vaikka vastustajalta puuttuikin kaksi aloituskokoonpanon pelaajaa.

- Saatiin mitä haluttiin, selkeä voitto, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
- Ratkaisimme oikeastaan syötöllä koko pelin, ja muutenkin pelasimme hyvän ottelun.
Trommsö oli vaikeuksissa Savo Volleyn syötön kanssa läpi ottelun. Eetu Häyrinen takoi kovilla hyppysyötöillä viisi ässää, Antti Siltala puolestaan käytti vuoroin kovaa hyppysyöttöä ja lyhyttä rullasyöttöä. Kaksi ässää syntyivät rullalla.

Vastustajan valmentaja Arne Edgar Broks myönsi vastaanoton vaikeuden, eikä ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
- Olimme ongelmissa, se on realistisesti sanottava, tunnusti Broks.
- Aina on mahdollisuus pelata paremmin, ja meidän on parannettava peliämme kotiottelussa.

Jukka Tuovinen myönsi, että viikon kuluttua Norjassa peli on jälleen uusi, eikä ole syytä tuudittautua mihinkään.
- Vastustaja saa varmaankin pari uutta pelaajaa, ja he pääsevät pelaamaan kotisaliinsa. Emme tiedä, millainen halli siellä on odotettavissa, ja joukkue syöttää varmasti paremmin kotihallissaan.

Savo Volley pelasi lähes samalla kokoonpanolla, millä se on pelannut viimeisimmät Mestaruusliigan ottelut. Passariksi on vakiintunut nuori Fedor Ivanov, yleispelaajiksi Antti Siltala ja Miro Määttänen, keskipelaajiksi Aleksi Kaatrasalo ja Jukka Lehtonen, hakkuriksi Eetu Häyrinen ja liberoksi Taichi Kawaguchi.

Tuovisen ei tarvinnut pelin aikana ottaa yhtään aikalisää eikä tehdä normaalien liberovaihtojen lisäksi yhtään  pelaajavaihtoa.
Otteluparin seuraava osaottelu pelataan viikon kuluttua 14.11. Tromssassa.  Jatkoon pääsijä ratkaistaan pisteillä: 3-0- ja 3-1-voitosta voitosta saa kolme pistettä, 3-2 –voitosta pisteet jaetaan 2-1. Mikäli pisteet ovat kahden  ottelun jälkeen tasan, pelataan kultainen erä.
 

Jaa uutinen