Savo Volley pelaa Mestaruusliigan runkosarjan toiseksi viimeisimmän kotiottelunsa Kiuruveden liikuntahallilla. Lauantaina 16. helmikuuta kello 17 vastaan asettuu Kokkolan Tiikerit.
Kiuruveden halli ei ole pelaajille aivan vieras, sillä joukkue on kuluvalla kaudella kahdella Kokkolan reissulla pysähtynyt matkan varrella Kiuruvedelle harjoittelemaan. Aiempina vuosina Pielaveden Sampo on pelannut Mestaruusliigaa Kiuruvedellä, joten halli on pelillisestikin tuttu päävalmentaja Jukka Tuoviselle ja osalle pelaajista.
- Paikkakunnalta löytyy lentopallokulttuuria, ja Kiuruvedellä on yleisö ollut aina erittäin hyvin mukana peleissä, toteaa Tuovinen.
 
Lauantain vastustaja Tiikerit on saanut riveihinsä viime kohtaamisten jälkeen kovan vahvistuksen, kun maajoukkuepelaaja Niklas Seppänen on palannut ulkomailta entiseen seuraansa. Seppänen on ollut pitkään loukkaantuneena, mutta on nyt täydessä pelikunnossa.
- Nikke on hyvässä kunnossa, ja vahvistaa Tiikereiden yleispelaajaosastoa, mihin joukkueella on nyt vaihtoehtojakin, sanoo valmentaja Tuovinen.
 - Tiikereiden esitys koti- ja vieraskentällä on vaihdellut varsin paljon. Edellisen pelin hävisimme heille, ja saamme tästä pelistä hyvin pontta runkosarjan viimeisille peleille, sanoo Tuovinen.
  
Tuovisen omien suojattien vireystila on hyvä. Lauantain ottelun kokoonpano on vielä epävarma. Edellisistä peleistä polvioperaation jälkeen pois ollut Severi Savonsalmi toipuu hyvää vauhtia, ja on jo ollut joukkueen mukana lajiharjoituksissa.
Jukka Lehtonen puolestaan oli jo edellisessä pelissä Loimua vastaan kentällä noin puolet ottelusta, joten valmentaja Tuovisella riittää pohdittavaa, peluuttaako hän hakkuri Eetu Häyristä edelleen keskitorjujana, kuten kolmessa edellisessä pelissä.
 
Savo Volleyllä on jäljellä runkosarjaa viiden ottelun verran. Se on sarjataulukossa kolmantena kuusi pistettä sarjakakkonen Hurrikaania jäljessä (Hurrikaanilla yksi ottelu vähemmän pelattuna) ja viisi pistettä sarjanelonen Ettaa edellä (Ettalla yksi ottelu enemmän pelattuna).
- Kolmas sija ei missään nimessä ole vielä plakkarissa, se täytyy ottaa pelaamalla. Etta tulee kovaa takaa, ja meillä on vaikea loppuohjelma, pohtii valmentaja Tuovinen.
- Nappisuorituksella tosin kakkossijakin on vielä täysin mahdollinen.
Tuovisen arviot loppukauden vaikeudesta ja mahdollisesta kakkossijasta pitävät todellakin paikkansa: Savo Volley kohtaa viimeisissä peleissä kaksi kertaa Hurrikaanin ja kertaalleen VaLePan. Ottelut ovat vaikeita mutta silti voitettavissa olevia, ja voitot niistä nostaisivat savolaisia reilusti kohti kakkossijaa.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen