Lauantaina syyskuun 29. päivänä pelattava ottelu alkaa kello 18, mutta oheistapahtumat Vieremän liikuntahallin viereen nousevassa 600 hengen teltassa alkavat jo kello 13.

Savo Volleyn maskotti Velmu pitää lapsille ilmaista tanssikoulua kello 13 – 14.30.
Kello 16 teltan ravintola avautuu, ja paikalle saapuvat Ponsseurheilijat Iivo Niskanen ja Tero Pitkämäki kertomaan kuulumisiaan. Ennen ottelua joukkueiden valmentajat käyvät teltassa kertomassa ennakkonäkymiään pelistä.
 
Valmentaja Jukka Tuovinen on ennakkoon nähnyt vain yhden Vantaa Ducksin ottelun.
Vieraiden peliä pyörittää kuitenkin Tuoviselle tuttu mies, sillä Ducksin passarina häärii viime kaudella Kuopion Leka Volleyssä Tuovisen valmennuksessa pelannut Akseli Lankinen.
- Odotettavissa on mielenkiintoinen ottelu. Ducksin profiili on muuttunut viime kaudesta, sillä he ovat ilmoittaneet kauden tavoitteekseen mitalin, sanoo Tuovinen.

Viime kaudella vantaalaiset sijoittuivat runkosarjassa kahdeksanneksi ja putosivat puolivälierässä tulevalle mestarille VaLePalle otteluvoitoin 1-3.
- Vantaalla on kaksi brasilialaista, hakkuri ja yleispelaaja. Heillä on paljon hyppysyöttäjiä ja he hyökkäävät tosi vahvasti. Katsotaan kumpi tekee ottelussa vähemmän virheitä. Syöttö- vastaanottopeli on ottelussa vahvasti keskiössä, analysoi Tuovinen.

Savo Volleyllä on alla vierasvoitto Team Lakkapäästä kauden ensimmäisessä ottelussa. Tuovinen oli pelin jälkeen iloinen valmistautumisen onnistumisesta, ja odottaa, että Vieremän ottelussa joukkue toimii samoin.
Tuovisella on käytettävissään koko kahdentoista pelaajan arsenaali; loukkaantumisia ei ole. Joukkueessa on jokaiselle pelipaikalle kilpailua, ja ottelun kokoonpano määräytyy pelaajan pelivireen mukaan.

Rovaniemellä aloituskuusikossa olivat Petteri Penttinen, Lelu Ojansivu, Miro Määttänen, Andrus Raadik, Jukka Lehtonen ja Aleksi Kaatrasalo; liberona pelasi huikean ottelun Taichi Kawaguchi. Ottelun aikana ainoa pelaajavaihto oli keskipelaaja Severi Savonsalmen piipahtaminen kentällä muutaman pallon ajan kolmannessa erässä.
Valmentaja Tuovinen ei halua vielä yhden pelin perusteella tehdä johtopäätöksiä pelillisistä asioista.
- Vaatii 5-7 peliä ennen kuin voidaan vetää asioita yhteen. Tässä vaiheessa tärkeintä on pelivireen pysyminen hyvän valmistautumisen avulla.

Torstaina pelaajilla on huolto- ja palautuspäivä. Lajiharjoituksia ei ole. Perjantaina joukkue vetää kahdet lajiharjoitukset ja siirtyy Vieremälle lauantaina päivällä.

Lisätietoja:
Jukka Tuovinen
Päävalmentaja, Savo Volley
040 548 2462
 
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421

 

Jaa uutinen