Volley jatkaa voittojen tiellä ja Akaa Volley puolestaan jatkaa tappiosarjaansa. Kuopio-hallissa pelatussa Mestaruusliigan ottelussa savolaiset olivat parempia lukemin 3-0 (25-19, 25-21, 25-20). Akaa Volleylle tappio oli jo seitsemäs perättäinen.

Kotijoukkue pelasi jälleen nuorisopitoisella joukkueella, sillä kentällä olivat sekä passari Fedor Ivanov, 17, keskipelaaja Severi Savonsalmi, 18, ja toisen erän puolivälin jälkeen myös yleispelaaja Jere Heiskanen, 18.
Molemmat joukkueet puolustivat ja vastaanottivat hyvin, mutta kotijoukkue oli tehokkaampi torjunnoissaan, joita sille kertyi kolmeen erään 11 kappaletta, kun vastustaja jäi neljään tappotorjuntaan. Ahkerin torjuja kotijoukkueessa oli Aleksi Kaatrasalo, jolle niitä kirjattiin viisi kappaletta.
Edellisessä ottelussa Savo Volley teki erittäin paljon syöttövirheitä, ja sama tahti jatkui nytkin, sillä niitä kertyi tusinan verran.
Akaa Volley ei löytänyt tehoja hyökkäykseensä, vaikka vastaanotto olikin hyvissä lukemissa.

Kotijoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen oli iloinen hyvän peli-ilmeen jatkumisesta.
- Positiivinen vire on joukkueella jatkunut jo pitkään, mutta toki aina petrattavaa löytyy, sanoi Tuovinen.
- Pitkän tauon jälkeen pelimme jotenkin hetkeksi pysähtyi, mutta saimme sen onneksi kulkemaan jälleen.
- Nuoret pelaajat osoittivat jälleen, että olemme hyvällä tiellä pelimme kehittämisessä. Se lupaa hyvää jatkoa ajatellen.
Valmentaja Tuovinen halusi nostaa konkaripelaaja Antti Siltalan esiin.
- Silli (Siltala) on toipunut loukkaantumisestaan, ja tänään hän oli erinomainen kentällä varsinkin hyökkäyksissä.

Vastustajan valmentaja Oliver Lüütsepp valitteli joukkueen rankkaa viikonloppua. Akaa Volley pelasi edellisenä päivänä Rovaniemellä viisieräisen ottelun, ja on viikonlopun aikana käyttänyt seitsemän-kahdeksan tuntia matkustamiseen.
- Onneksi tällaisia viikonloppuja ei ole kaudessa muita. Joukkueemme ei ollut sataprosenttisen valmis eikä riittävän hyvin keskittynyt.
- Meidän täytyy parantaa hyökkäystämme. Tänään teimme hyökkäyksissä liikaa virheitä.

Akaa Volleyn keskitorjuja Panu Pitkänen oli samaa mieltä.
- Emme olleet keskittyneitä peliin, emmekä saaneet missään vaiheessa hurmosta päälle. Pelaaminen meni välillä väkisin yrittämiseksi.

Kotijoukkueen nuori keskitorjuja Severi Savonsalmi on nyt päässyt kahdessa pelissä peräkkäin avaukseen.
- Tosi mukavaa on pelata, ja täällä on mukava fiilis. Olemme yrittäneet parantaa syöttöä, ja sitä harjoitellaan aina treeneissä. Tällä hetkellä meillä on huono hetki syötöissä, mutta sitä parannetaan koko ajan.
Savo Volleyn seuraava ottelu on tulevana keskiviikkona Kuopiossa, kun se saa vieraakseen Challenge cupin otteluun norjalaisen BK Trommsön joukkueen.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen