Mestaruusliigan runkosarjassa kolmanneksi yltänyt Savo Volley lähtee kolmesta voitosta ratkeavaan ottelusarjaan ennakkosuosikkina sarjan kuutosta Akaata vastaan.
Joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisessä ottelussa Akaassa, ja savolaiset olivat parempia erälukemin 3-1. Sarjan neljästä kohtaamisesta Savo Volley vei kolme.
Tuossa viimeisessä ottelussa kummallakaan joukkueella ei ollut kentällä se seitsikko, millä ne todennäköisesti lähtevät puolivälieräkamppailuun, joten täyttä kuvaa voimasuhteista ei viimeinen runkosarjakohtaaminen antanut.
Savo Volleyltä puuttuivat kokonaan kokoonpanosta passari Fedor Ivanov ja yleispelaaja Andrus Raadik.
 
Savo Volley on viettänyt runkosarjan ajan melkoista Road Show –meininkiä, kun se on vienyt kotiottelunsa yhteensä yhdeksälle eri paikkakunnalle.
Pudotuspeleihin tuo show päättyy, sillä kaikki ottelut pelataan joko Kuopiossa tai Siilinjärvellä. Näin valmentaja Jukka Tuovinen pyrkii minimoimaan matkustamisesta aiheutuvat rasitukset.
Vaikka joukkue on uusi, eivät pudotuspelit sen pelaajille ole mitään uutta. Savo Volleyn nuorisokaartilaiset eivät ole pudotuspelikonkareita, mutta kun joukossa on enemmän niistä kokemusta omaavia ja kunnolla vasta niihin syttyviä joukkuekavereita, ei kokemattomuus ole ongelma.
 
Ensimmäinen puolivälierä Savo Volley – Akaa Volley pelataan Siilinjärvellä Ahmon koululla torstaina 7. maaliskuuta kello 18.30 alkaen. Kolmas puolivälierä alkaa maanantaina 11. maaliskuuta kello 18.30 Kuopio-hallissa, ja jos viidettä koitosta tarvitaan, se pelataan perjantaina 15. maaliskuuta Siilinjärvellä.
Mahdollinen viides ottelu oli aiemmin määrätty pelattavaksi 14. maaliskuuta, mutta Savo Volley pyysi sen siirtämistä, koska samaan aikaan KalPa pelaa kotiottelunsa.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen