Varkautelainen Timo Tenhunen on ollut vahva vaikuttaja savolaisessa ja suomalaisessa lentopalloilussa jo neljännesvuosisadan verran. Arvokas työ sai arvokkaan palkinnon, kun Suomen Lentopalloliitto kutsui hänet Hall of Famen jäseneksi.
Kolme vuotta sitten perustetun palkinnon ovat aiemmin saaneet muiden muassa sellaiset suuruudet kuin Jouni Parkkali, Reino Kosonen ja Wlodzimierz ”Vodek” Sadalski.
- Nyt kun olen ymmärtänyt, mitä tämä valinta merkitsee, arvostan sitä todella korkealle, sanoo Tenhunen.
- Tämä on erittäin korkea ellei korkein kunnianosoitus, mitä lentopallossa voidaan myöntää. Paljon olisi ollut muitakin, jotka olisivat tämän ansainneet, mutta ilmeisesti oli joku tai joitakin, joiden mielestä se minullekin kuuluu, toteaa Tenhunen.
Timo Tenhunen oli perustamassa 1990-luvulla Keski-Savon Pateria, joka syntyi kun Pieksämäen NMKY ja Varkauden Tarmo olivat katoamassa lentopallokartalta. Tenhunen kuvailee itse tehtäviään Paterissa, että hän oli joukkueenjohtaja, manageri ja mehupoika.
- Hankin pelaajat, asunnot, kuljetukset – kaikki, luonnehtii Tenhunen.
Viimeiset pari kolme vuotta Tenhunen joutui huolehtimaan Paterin asioista hyvin pienellä porukalla, ja tuloksena oli toiminnan hiipuminen.
Seuraavaksi Tenhunen oli mukana, kun vuonna 2009 perustettiin Saimaa Volley Paterin ja savonlinnalaisen East Volleyn pohjalle.
Eteläsavolainen joukkue ei missään vaiheessa ottanut kunnolla tulta, ja niinpä viiden kauden jälkeen edessä oli uuden joukkueen perustaminen; tällä kertaa Kuopioon.
LEKA Volley vuokrasi Paterin aikanaan hankkiman liigapaikan, ja neljän kautensa aikana oli parhaimmillaan SM-nelonen.
Kun LEKA Volley ja Pielaveden Sampo fuusioituivat, ei Tenhunen ollut neuvotteluissa mukana. Hänet kuitenkin haluttiin Savo Volleyn taustajoukkoihin.
- Minua pyydettiin hallituksen jäseneksi, ja mielelläni lähdin.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen