Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 23.11.2021, 21.28

VaLePa säilyi voittamattomana

Savo Volleyn ja VaLePan kohtaaminen oli paikoin erinomaista lentopalloa.

Kansainvälisissä pelissä alkukauttaan viettänyt VaLePa pelasi vasta seitsemännen ottelun Mestaruusliigassa, kun esimerkiksi Savo Volleyllä niitä on takana jo kaksitoista.
Seitsemän ottelua, seitsemän voittoa. Se on pirkanmaalaisten saldo, eikä Savo Volleystä ollut sen sarjan katkaisijaksi. Ottelu oli kuitenkin ehdottomasti kotimaan kenttien parasta antia – paikoin molemmin puolin verkkoa.

Savo Volley vei ensimmäisen erän ja oli hävityn toisen erän jälkeen taas hyvässä vauhdissa kolmannessa erässä, mutta sitten kotijoukkue otti ohjat käsiinsä ja vei ottelun lopulta kolmen pisteen arvoisesti 3-1 (21-25, 25-22, 25-21, 25-19).

• Harmittaa se kolmannen erän alku. Olimme 2-6 -johdossa, mutta sitten pieni fokuksen menettäminen ja vastustaja pääsi myllyttämään, pohti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
  • Hakkureiden taisto meni suurin piirtein tasan, mutta yleispelaajien kohdalla emme päässeet vastustajan.

Savo Volleyn yleispelaajina aloittivat Andrus Raadik ja Mikko Räsänen. Kolmannen erän alun aneemisuuden jälkeen Tolvanen korvasi Räsäsen Antti Siltalalla, mutta konkarikaan ei ollut täysin parhaassa vireessään.
Passari Fedor Ivanov löysi hyökkääjänsä hyvin, eikä jäänyt lainkaan verkon toisella puolella tarjoilleen Mikko Eskon varjoon. Keskipelaajista kovemmassa vedossa oli Miki Jauhiainen.
Libero Sho oli oma itsensä. Vastustaja yritti kiertää häntä syötöissään, ja onnistuikin siinä hyvin.
Kotijoukkueen tähti oli ensimmäistä kertaa Mestaruusliigassa kokonaisen ottelun loukkaantumisen jälkeen pelannut hakkuri Jerome Cross. Kolmekymmentä passia neljään erään on paljon, ja niistä hän paukutti pisteitä 63 prosentin teholla.

• Hänen kuntoaan on haettu nyt pitkän aikaa, eikä hän vieläkään ole samalla tasolla kuin ennen loukkaantumistaan, kertoi kotijoukkueen luotsi Janne Kangaskokko.

Savo Volleyn valmentaja Tolvanen äityi lehdistötilaisuudessa kehumaan kotijoukkuetta.

• On hyvä, että pääsemme pelaamaan tällaista kansainvälisen tason joukkuetta vastaan, hehkutti Tolvanen.
  • Sillä on sellainen vaihtopenkki, että mille paikalle tahansa he pystyvät heittämään kansainvälisen tason pelaajan.

Kotijoukkueen Kangaskokko ei myöntänyt eikä kieltänyt virkaveljensä arvioita. Sen sijaan hän myönsi, että illan vastustaja herätti oman joukkueen pelaamaan.

• Ei jää ainakaan latingista kiinni, kun päästään Savoa vastaan pelaamaan.

Savo Volley jatkaa Pirkanmaan kierrosta kohti Akaata, missä se kohtaa keskiviikkona Akaa-Volleyn.