Savo Volley vei täydet kolme sarjapistettä Vantaa Ducksilta eksoottisessa ympäristössä Pieksämäen Veturitalleilla. Lukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-0 (25-17, 25-21, 25-22).
Savo Volley hallitsi selkeästi ensimmäiset kaksi erää, mutta kuten usein tapahtuu, pitkältä erätauolta palattiin jälleen kuin uuteen peliin. Vierasjoukkue Ducks johti erää alusta alkaen, ja oli parhaimmillaan jo seitsemän pisteen karkumatkalla tilanteessa 12-19.
Kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Tuovinen teki tilanteessa kaksi pelaajavaihtoa, ja erä alkoi kääntyä kotijoukkueelle.
Ottelun aloittaneet passari Fedor Ivanov ja yleispelaaja Miro Määttänen siirtyivät vaihtopenkin puolelle ja tilalle tulivat Petteri Penttinen ja Jere Heiskanen. Kun Penttinen pääsi syöttämään, hän teki seitsemän pisteen syöttöputken, ja peli olikin nopeasti tasalukemissa.
Vierasjoukkueen kaksi aikalisääkään eivät enää saaneet erää kääntymään, ja Veturitallien 812 katsojaa saivat tuulettaa Savo Volleyn erävoittoa ja samalla otteluvoittoa.
- Ei tuollaista saisi päästää tapahtumaan missään pelissä. Penttiselle sattui hyvä syöttövuoro. Joku ässäsyöttö tuli tuurilla verkon kautta. Tuurikin pitää ansaita, sanoi vierasjoukkueen päävalmentaja Ismo Tuominen.
- Nyt meillä ei näkynyt lainkaan sitä pelaamista, mitä meillä on viimeisissä viidessä pelissä ollut. Aggressiivinen pelaaminen puuttui kokonaan, jatkoi Tuominen.
Kotijoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen, mutta muuten hän löysi joukkueestaan parannettavaakin.
- Syöttömme oli lähinnä säälittävä. Kaksi erää hallitsimme hyvin, mutta kolmanteen erään tulimme vähän kävelyvauhtia. Pelaajavaihdoilla saimme käännettyä erän, joten positiivinen fiilis ottelusta jäi, sanoi Tuovinen.
- On hyvä, että meiltä omasta paletista löytyy keinoja saada peli loksahtamaan kohdalleen, jos sitä tarvitaan, jatkoi Tuovinen.
Vastustajan libero Pasi Hyvärinen oli valmentajansa kanssa samoilla linjoilla joukkueensa pelin lopahtamisesta kolmannessa erässä.
- Tästä täytyy joukkueen sisällä keskustella, miksi näin pääsi käymään, sanoi Hyvärinen.
Pelaajat eivät vierastaneet outoa pelipaikkaa. Sekä vieraiden Hyvärinen että kotijoukkueen Aleksi Kaatrasalo kehuivat areenaa.

- Hienoa oli pelata tällaisessa ympäristössä. Olosuhteet eivät lainkaan häirinneet pelaamista, totesi Kaatrasalo.

PS. Tiedottaja Tapio Hartikaisen taatusti subjektiivisia kommentteja löytyy tunti-pari ottelun jälkeen twitteristä tunnisteella #tapsankommentit.
Käykäähän katsomassa ja kommentoimassa!

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen