Kakkosvalmentaja Petteri Penttinen joutui tai pääsi pukemaan peliasun päälleen kohtalaisen pitkän tauon jälkeen, kun Savo Volleyn molemmat passarit jäivät Kuopioon potemaan vaivojaan.
Ex-passari ei tilanteesta hätkähtänyt, vaan luotsasi savolaiset arvokkaaseen voittoon Hurrikaani Loimaasta. Loppulukemat kirjattiin 2-3 (22-25, 25-22, 25-21, 20-25, 8-15).
 
- Olen ollut valmentajan ominaisuudessa treeneissä kesästä lähtien, mutta pallokosketuksia ja hyppyjä ei ole juuri tullut, totesi Penttinen.
- Fyysisesti homma oli raskasta.
Kolmannessa erässä Penttisen jalka kramppasi, ja savolaisten ilmeistä paistoi lievä kauhu – menettikö joukkue kolmannenkin passarin?
Joukkueen onneksi Penttinen jatkoi – sisukas mies.
 
Savo Volley oli matkassa pienellä rosterilla – vaihtopenkillä oli vain Tapio Toiviainen. Aleksander Zhbankov oli mukana, mutta ei ole vielä pelikunnossa.
Hakkuri Veikka Lindqvist oli mahtavassa vedossa. Kenties uransa parhaassa pelissä hän keräsi tehot 26/+15. Saamastaan 36 passista hän tappoi pallot 56 prosentin teholla; lisäksi tilastoja komisti neljä torjuntapistettä.
- Hyvillä tehoilla Veikka hyökkäsi, kehui päävalmentaja Timo Tolvanen hakkuriaan.
- Nuorten maajoukkuekomennus on tehnyt hänelle hyvää – hän ei jännitä tilanteita enää ja uskaltaa pelata omilla vahvuuksillaan.
Tolvanen kehui luonnollisesti myös vt. passariaan.
- Hattua nostan.
 
 
Michael Michelau oli vierasjoukkueen toiseksi tehokkain pisteiden tekijä. Yleispelaajan tontilta hän hyökkäsi 27 kertaa – useimmiten nelospaikalta – ja teki passeista 16 pistettä.
- Tiesimme Michelaun hyökkäykset, mutta meidän kaverimme hyppivät välillä miten sattuu, puuskahti Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino.
- Pettynyt on olo. Meillä oli saumat voittaa. Pelirutiini on vielä pieni, joten osittain tilanteen ymmärtää, pohti Heino Hurrikaanin avauspelin otteita.
- Toisaalta vastassa oli viime kauden hopeajoukkue lähes entisessä kokoonpanossa.
 
Hurrikaanin tehokkaimmat olivat uusi hakkuri Kristers Darzans (19/+4) ja yleispelaaja Aleksi Muukkonen (19/+7).
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa vapaasti käyttöön täällä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=3023&t=3018
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen