Siirry sisältöön
Jakub Kovac

Pelinumero: 12
Pelipaikka: Keskitorjuja
Ikä: 26 v
Pituus: 201 cm
Seura 2022-2023: Savo Volley
SM-kausia: 3
SM-mitalit (K-H-P): 0-1-1
Suomen Cup (K-H): 2-0

Kummiyritys: OP Pohjois-Savo

Esittely omin sanoin:

Synnyin Bratislavassa, Slovakian pääkaupungissa.

Harrastin urheilua jo pikkupojasta lähtien, mutta lentopallon aloitin vasta 13-14 -vuotiaana. Siihen saakka pelasin jalkapalloa puolustajana, minkä lisäksi juoksimme ja pelasimme monenlaisia pelejä kavereiden kanssa.

Minut toi lentopallon pariin serkkuni, joka pelasi maajoukkueessa, ja menimme perheen kanssa katsomaan hänen pelejään. Eräänä päivänä hän kysyi, haluaisinko tulla mukaan harjoituksiin, ja yhden ainoan treenin jälkeen tajusin, että pidän lentopallosta enemmän kuin jalkapallosta – vaikka tykkäänkin pelata jalkapalloa harjoituksiemme lämmittelyssä!

Olin myös varsin pitkä, ja tunsin itseni kotoisaksi muiden pitkien kavereiden joukossa.

Serkkuni on minulle edelleen erittäin läheinen; hän tukee minua urallani, ja keskustelemme usein, kuinka voisin kehittyä lentopalloilijana ja ihmisenä.

Tavoitteeni muuttuvat iän mukana, mutta myös uusien kausien myötä. Kauden loputtua pohdin, olenko saavuttanut kauden alussa asettamani tavoitteet.

Kun olin nuori, halusin päästä ensin cadet-maajoukkueeseen, sitten juniorimaajoukkueeseen ja lopulta miesten maajoukkueeseen. Saavutin kaikki nämä ja olen siitä erittäin kiitollinen.

On vielä olemassa maita, missä haluaisin pelata, joten katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Yksi suurimmista unelmistani, jota en ole vielä saavuttanut, on liigamestaruus. Yritän parhaani, että sen vielä tavoitan, jotta tunnelma kauden päättyessä olisi mukavampi.

Toivon, että fanimme auttavat meitä mestaruuden saavuttamisessa.

Videot