Siirry sisältöön
Jukka Tuovinen

Moro, olen Tuovisen Jukka eli Jere ja toimin Savo Volleyn päävalmentajana.

Olen syntynyt Pielavedellä 1965. Urheilua tuli harrastettua laidasta laitaan niin kuin tuohon aikaan oli tapana. Lentopallon pariin hakeuduin 11 vuotiaana ja siitä lähtien olen ollut siinä mukana. Äitiä on paljon kiittäminen, että jaksoi kuljettaa minua harjoituksiin. Lentopallossa sykähdytti heti joukkuepelaaminen, yhdessä tekeminen mutta myös lajin tekninen vaikeus. En ole katunut päivääkään, että olen valinnut lajikseni lentopallon.

Valmentamisen aloitin 1991 Pöljän Ponnistuksen pelaajavalmentajana ykkössarjassa. Siitä pikkuhiljaa siirryin pelkästään penkin päähän parin jalkaleikkauksen jälkeen. Valmennusvuosia on takana jo 26 ja tunne on, että parhaat vuodet ovat pikkuhiljaa lähestymässä. Parhaat muistot ovat nousemiset liigaan niin Sammon kuin Perpon joukkueilla kuin myös mestaruudet molemmissa joukkueissa. Kovimpina suorituksina pidän noiden molempien joukkueiden sijoittumisen Euro cupeissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Olen ihmisenä positiivinen ja huumorintajuinen omalla tavallani, pokan heittäminen onnistuu myös vakavalla naamalla. Kun tähän mittaan kengän koko on 45 niin jalat pysyy vahvasti maassa, ei ole vaaraa että leijuisi pilvissä. Tekemisessä en luota sattumaan vaan uskon aina että työ palkitsee tekijänsä. Kokemusta on tullut matkan varrella ja se tuo tekemiseen oman luottamuksen. Onnelliseksi minut tekee työn ja vapaa-ajan tasapaino, liikunta eri muodoissa. Elämän tarkoitusta tulee aika ajoin pohdittua ja lopputulema on että elä ja nauti tässä ja nyt.

Savo Volleyn ensimmäinen kausi tulossa ja nyt voi jo sanoa, että tässä seurassa asioita tehdään uudella tavalla. Odotukset tulevaan ovat itsellä myös korkealla. Tulemme pelaamaan ympäri maakuntaa, joten täytetään katsomot ja tehdään yhdessä tästä Savon yhteinen joukkue.