Siirry sisältöön

”Minä olen juntti”.
Näillä sanoilla alkaa minun valmentajan ammattitutkintoni tehtävä, Valmennus Filosofia.
Mie se tarkoittaa Savo Volleyn fysiikkavalmentajana sitä että tietoa, menetelmiä, mittareita, härpäkkeitä, tutkimuksia yms. nykyään on paljon tarjolla. Mie lihas on lihas, jonka ominaisuuksia voidaan kehittää yksinkertaisesti.

Lentopallo on taito- ja tekniikkalaji, jossa yksilön kohdalla korostuvat erinomaisen peruskunnon lisäksi räjähtävyys ja nopeus. Pelitempo, passin nopeus ovat muuttuneet viimeisten 10-15 vuoden aikana paljon. Jokainen sukupolvi on ollut tietenkin toistaan vahvempi ja Jere on ollut ja on ehkä edelleen kaikkein vahvin ikinä, mutta voima pitää pystyä siirtämään välineeseen ja siihen tarvitaan räjähtävyyttä. Minun ajatusmalliini kuuluu, että noita ominaisuuksia pitää pystyä kehittämään läpi kauden, etenkin nopeutta.

Harjoituksissa hypitään, peleissä hypitään… joten keskivartalon tulee olla timantinkovassa kunnossa. Kausi on pitkä, mutta keväällä se tuntuu että joko tämä oli taas tässä. Savo Volleyn jäbät tulee olemaan keväällä kaikki loistavassa kunnossa, samoin Staffi.

Ja Pielaveeltä minäkin olen lähtöisin, pelasin lentopalloa kun ei hirveesti ollut vaihtoehtoja. Sinällään erinomainen peli, pitkille.