Siirry sisältöön

Olen Tero Hartikainen ja toimin joukkueenjohtajana. Kuulostaa komealle tittelille, mutta pestin todellinen luonne on paljon arkisempi. Käytännössä minun hommiini kuuluvat esimerkiksi pallopojan hommat treeneissä, salivarausten tekemiset, majoitusvaraukset ja joukkueen ruokailuista sopimiset. Toisinaan löydän kanapastalle ja lihapullat muusilla -annoksille myös muita vaihtoehtoja. Sekin on jo selvinnyt, etteivät aivan kaikki joukkueesta halua välttämättä parivuodetta hotellihuoneisiinsa.

Nuorena miehenä minun lajini olivat hiihto, suunnistus ja kestävyysjuoksu. Harrastin kestävyyslajeja riittävän pitkälle ymmärtääkseni, että minun on syytä hankkia koulutus ja palkkatyö urheilun ulkopuolelta. Sattuma ohjasi lopulta luokanopettajaksi. Nykyisin ulkoilen kesällä golfkentällä ja talvella hiihtoladulla. Viime vuosina tosin mökkielämä on vienyt aikaa jopa golfilta.

Lentopalloakin olen pelannut yläkoulun ja lukion liikuntatunneilla, kun samaan ryhmään sattuivat silloiset B-poikien mestarit. Mie tuntemattomasta syystä satuin aina sinne varjokuusikon puolelle.

Vannoutuneelle entiselle yksilöurheilijalle joukkueen mukana toimiminen on avannut uuden maailman. Urheilla voi näköjään myös sisällä hyvällä porukalla sen sijaan, että puurtaisi yksin syksyisessä räntäsateessa. Tässäkin joukkueessa on hienoja persoonia ja ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa joukkueen hyväksi. Tällä porukalla ei tule suru puseroon, tapahtuipa mitä tahansa. Ja yleensä tapahtuu, kentällä ja vähän sen ulkopuolellakin. Tällä kaudella varsinkin kentällä!