Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 08.12.2018, 19.22

Akaa Volley kellisti Savo Volleyn kolmessa erässä

Savo Volleyn Hämeen kierroksen ensimmäinen koitos Akaa Volleytä vastaan päättyi kotijoukkueen voittoon suoraan kolmessa erässä lukemin 3-0 (25-22, 25-21, 25-19).

Suurin ero joukkueiden välille löytyi hyökkäyspäästä ja nimenomaan hakkureista. Kotijoukkueen Joni Mikkonen keräsi 13 pistettä, ja niistä 11 hyökkäämällä. Savo Volleyn virkaveli Eetu Häyrinen jäi seitsemään pisteeseen, joista neljä tuli hyökkäämällä.
– Sinänsä ihan ok peli meiltä, mutta ratkaisevissa palloissa kotijoukkue oli terävämpi. Meillä ei nyt ollut oikein jalka virkeä, ja hyökkäyspäässä oli tänään parannettavaa, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Savo Volley on matkalla ilman Lelu Ojansivua, joka parantelee Kuopiossa nilkkaansa. Vammassa ei ole tullut mitään takapakkia, lepuuttaminen on vain varotoimi.

Savo Volleyn paras pistemies oli yleispelaaja Andrus Raadik, joka takoi 19 pistettä, mikä oli kentän korkein pistemäärä. Toinen yleispelaaja Antti Siltala jäi kuuteen pisteeseen. Keskipelaajat Aleksi Kaatrasalo ja Jukka Lehtonen keräsivät neljä ja viisi pistettä.

Fedor Ivanov pelasi passarina ensimmäisen ja kolmannen erän. Petteri Penttinen tuli korvaamaan Ivanovin toisen erän loppuajaksi tilanteessa 6-1. Passarin vaihto piristi savolaisten peliä niin, että joukkue kävi jo johdossakin tilanteessa 9-11, mutta johto ei kestänyt erän loppuun saakka. Akaa käänsi tuossa vaiheessa erän itselleen lähinnä vieraiden tekemillä virheillä.

Vieraiden hyökkäyksen ontuminen näkyy myös torjuntalukemissa, mitkä kirjattiin kotijoukkueelle 9-4.

Kiertueen toinen ottelu pelataan sunnuntaina Sastamalassa, missä Savo Volley kohtaa VaLePan kello 17 alkavassa mittelössä.