Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 08.12.2021, 21.29

Alun pienen haparoinnin jälkeen Savo Volley vei pisteet Vantaalta

Uusi pelaaja Michael Michelau oli kokoonpanossa, mutta ei vielä kentällä.
Alun pienen haparoinnin jälkeen Savo Volley vei pisteet Vantaalta

Savo Volleyn vierailu Vantaa Ducksin vieraana tuotti lopulta kolme sarjapistettä, vaikka parin erän ajan näytti vielä varsin epävarmalta, kumpi voiton veisi.
Pitkältä erätauolta tuli hieman lataantuneempi vierasjoukkue ja ottelu kääntyi lopulta varsin selkeästi Savo Volleylle. Loppulukemat kirjattiin 1-3 (21-25, 25-22, 20-25, 16-25).
Ottelun savolaishahmo oli jälleen kerran Andrus Raadik, joka raatoi sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä.
Ducks pommitti syötöillään sekä Raadikia että Mikko Räsästä. Kumpikin suoriutui tehtävästään kiitettävästi: Raadikin vastaanottoprosentti oli peräti 77 ja Räsäsen 69. Tämän huomasi myös Ducksin parhaana palkittu Lauri Lehtonen:

  • Enemmän olisi meidän pitänyt saada painoa syöttöön. Nyt Savon vastaanottajat pystyivät sormilla nostamaan kuppiin kerta toisensa jälkeen, harmitteli Lehtonen.

Savo Volleyn libero Sho nosti vieläkin paremmin kotijoukkueen syötöt – hänen prosenttinsa oli 88 -, mutta Ducks yritti viimeiseen saakka välttää hänelle syöttämistä ja onnistuikin siinä hyvin; neljään erään libero nosti syötön peliin vain kahdeksan kertaa.
 
Kun vastaanotto oli kohdillaan, passari Fedor Ivanovilla oli kaikki työkalut käytössään. Keskihyökkäyskin toimi – Miki Jauhiainen oli pelipäällä ja teki komean saldon 13/+13. Ei siis yhtään virhettä illan aikana.
 
Hakkurina Savo Volleyllä aloitti Veikka Lindqvist, joka tyylilleen uskollisesti haparoi aluksi. Tällä kertaa epävarmuus jatkui, ja valmentaja Timo Tolvanen joutui kutsumaan Lelu Ojansivun palvelukseen kolmannen erän lopussa. Ojansivu sai neljännessä erässä yhdeksän passia ja teki niistä pisteitä seitsemän.
 
Savo Volleyn torjuntapeli kohentui pelin mittaan, varsinkin Jauhiainen kunnostautui neljännessä erässä.
 

  • Kahden erän verran pelattiin sellaista toivotaan-toivotaan -peliä – odotimme, että Ducks tekee virheillään meille pisteitä, aloitti analysoinnin valmentaja Tolvanen.
  • Mutta sitten kun pitkällä erätauolla vähän taputtelin pelaajia pyllylle, alkoi hommat rullaamaan.
  • Raadik kannatteli meitä jälleen kerran. Hänellä on lentopallotietämystä – aina ei ole pakko halkaista palloa lyönnillä.

Kotijoukkueen valmentaja Juho Rajala oli osittain tyytyväinen omiensa esitykseen.

  • Ei ainakaan jäänyt yrityksestä kiinni, sanoi Rajala.
  • Positiivista oli myös se, että henkisellä tasolla nostimme esitystä edellisen TUTO-pelin notkahduksesta. Myös pelillisesti löysimme jotain uuttakin – esimerkiksi keskihyökkäys alkoi meillä toimia, ja siinä on kauden alussa ollut ongelmia.

 
Savo Volleyn kokoonpanossa oli myös yhdysvaltalainen Michael Michelau, jonka siirto Ettasta Savoon varmistui lopullisesti vasta pelipäivänä, kun kansainvälisestä lentopalloliitosta tuli hänen pelilupansa.
Yleispelaaja ei kuitenkaan vielä käynyt kentällä – valmentaja Tolvasella ei ollut mitään syytä ottaa kentältä pois Raadikia eikä Räsästä.
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2984&t=2967
 
 
Parhaat pelaajat:
Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks
Andrus Raadik, Savo Volley
PROLibero: Esko Vuorinen, Ducks
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421