Savo Volley aloittaa lyhyen historiansa ensimmäiset SM-finaalit torstaina Pielavedellä. Vastustajaksi asettuu VaLePa, jolla riittää finaalikokemusta.
- Ei jännitä vielä, mutta kyllä jännitys kasvaa, jahka pelit alkavat, sanoo Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen. Kyseessä on Tolvasen valmentajauran ensimmäinen finaali – hän oli vuosi sitten menossa vahvasti finaaliin Kuusamon naisjoukkueen kanssa, mutta lentopallokevät oli silloin mitä oli, ja finaalit jäivät pelaamatta.
- Oli mukava huomata puolivälierät ja välierät toivat selvästi lisää jännitystä – se osoittaa, että homma kiinnostaa.
- Aloimme joukkueena päästä sille tasolle, että kaikki tekevät töitä joukkueelle - tuuletetaan pelikaverin onnistumisia ja niin edelleen.
- Oli oikeastaan hyvä, että välierissä jouduimme niin tiukalle. Puolivälierät olivat vähän läpihuutojuttu, mutta välierät osoittivat, että joukkueesta löytyy reservejä. Ja on myös hyvä huomata, että urheiluun kuuluu välillä vaikeitakin hetkiä, painottaa Tolvanen.
 
Finaalivastus VaLePa sijoittui runkosarjassa kakkoseksi. Se kulki muuten lähes voitosta voittoon, mutta runkosarjan viimeisillä metreillä hävisi kahteen otteeseen Kokkolan Tiikereille. Savo Volleytä vastaan VaLePa voitti kerran ja hävisi kerran.
- Runkosarjan viimeiset tappiot olivat VaLePalta varmaan jo fyysistä ja henkistä valmistautumista pudotuspeleihin, arvioi Tolvanen.
- VaLePassa on rutkasti voittamisen kulttuuria. Asioita osataan heillä painottaa oikein. VaLePan voittaminen vaatii meiltä todella hyvän onnistumisen.
Savo Volley puolestaan kärsi runkosarjassa vain yhden tappion – se tuli juuri VaLePaa vastaan vieraskentällä marraskuussa.
- Se kertoo, että meillä on liigan kovin mahdollinen vastustaja. Se kuitenkin on voitettavissa, muistuttaa Tolvanen lokakuussa Leppävirralla pelatusta ottelusta, jossa Savo Volley oli VaLePaa parempi eräluvuin 3-0.
 
Koronakevään tapaan finaalitkin pelataan lyhyen kaavan mukaan.
Kultaiset mitalit ripustetaan pelaajien kaulaan jo kahden voitetun ottelun jälkeen.
Ensimmäinen koitos pelataan Pielavedellä torstaina kello 18.30 alkaen. Toinen mittelö on Vexve Areenalla Sastamalassa lauantaina kello 17 alkaen, ja jos kolmatta taistoa tarvitaan, se käydään jälleen Pielaveden liikuntahallilla tiistaina 30. maaliskuuta kello 18.30 alkaen.
Otteluihin ei oteta yleisöä, mutta Ruutu+ -palvelu näyttää kaikki ottelut suorana.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen