Savo Volleyllä oli kuluvalle kaudelle kolme päätavoitetta. Yksi niistä oli pärjääminen Suomen cupissa, joka nykyisin tunnetaan nimellä Finnish Teknikum Cup.
Tuossa tavoitteessa pärjääminen tyssäsi Hurrikaani Loimaaseen, joka oli parempi välieräkamppailussa lukemin 2-3 (21-25, 25-22, 28-26, 24-26, 11-15).
Ottelun taitekohdaksi muodostui neljännen erän loppu, missä joukkueet etenivät tasaisesti kohti voittoon tarvittavia pisteitä. Savo Volley ei päässyt missään vaiheessa ottelupallotilanteeseen, mutta sinnitteli jatkopalloille saakka. Erän lopulta voittanut Hurrikaani sai sen verran kimmoketta, että vei ratkaisevan viidennen erän suhteellisen selvästi.
- Onnea Hurrikaanille voitosta ja hyvästä pelistä, toivotteli ymmärrettävästi apea Timo Tolvanen ottelun tauottua.
- Meillä syöttö kulki ajoittain ihan mainiosti, mutta kun vastustaja nosti niitä kuppiin toinen toisensa jälkeen, alkoi se rassata meitä.
Savo Volleyn edellinen tiukka matsi on niinkin kaukana kuin edellisen vuoden marraskuussa, ja Tolvanen pohti josko sillä olisi ollut vaikutusta otteluun valmistautumiseen.
- Oli vaikea taiteilla ylilatautumisen kanssa. Välillä saimme juonesta hyvin kiinni, mutta sitten taas menetimme otetta. Meillä oli neljännessä erässä paikkamme katkaista ottelu, mutta emme sitä mahdollisuutta käyttäneet.
 
Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino ei ollut omiinsa täysin tyytyväinen voitosta huolimatta.
- Sanoinkin pojille, että tämä peli olisi pitänyt voittaa 3-0, sanoi Heino.
- Tiesin, että pystymme antamaan Savolle paremman vastuksen kuin kahdessa edellisessä kohtaamisessa, missä jäimme täysin jalkoihin.
- Tärkeillä paikoilla pelaavat nuoremme ovat noiden pelien jälkeen saaneet rutkasti lisää kokemusta.
- Ja on hyvän joukkueen merkki, että löytyy vastuunkantajia silloin, kun jollain pelaajalla menee huonommin.
 
Savo Volley pelasi viime aikoina vakiintuneella seitsikollaan, jossa yleispelaajina olivat Mikko Räsänen ja Antti Siltala, hakkurina Lelu Ojansivu, passarina Fedor Ivanov, keskipelaajina Tommi Siirilä ja Severi Savonsalmi ja liberona Niklas Breilin.
Valmentaja Tolvanen ei juuri vaihtoja tehnyt – ainoastaan ottelun loppupuolelle Malachi Murch tuli korvaamaan Mikko Räsäsen.
Parhaimmat pisteet keräsi jälleen yleispelaaja Siltala (23/+8). Tehokkain oli Siirilä, jonka pistesaldoa (14) koristi komeat +12 –lukemat.
Niklas Breilin hoiti pääosan vastaanotosta ja teki sen mallikkaasti 74 prosentin tarkkuudella.
 
Hurrikaanin tehot jakautuivat tasaisesti eri pelaajille. Hakkuri Samuli Kaislasalo paukutti ottelun komeimmat pisteet (23/+18), ja häntä säesti muiden muassa keskipelaaja Mikko Suomalainen (16/+13, 4 torjuntaa).

Kuvia ottelusta löytyy täältä.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen