Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 03.12.2018, 20.08

Helppoja pelejä ei ole olemassa - Savo Volley matkusti Itävaltaan

VCA Amstetten – Savo Volley Challenge cup 4.12.2018. Maanantaipäivä kului matkustamiseen.
Helppoja pelejä ei ole olemassa - Savo Volley matkusti Itävaltaan

Savo Volley ei lähde takki auki Itävaltaan Challenge cupin toisen kierroksen toiseen osaotteluun VCA Amstetteniä vastaan, vaikka ensimmäinen osaottelu Kuopiossa oli suorastaan murskaavan yksipuolinen savolaisnäytös.
– Emme missään nimessä saa mennä siihen halpaan, että tuudittautuisimme helppoon voittoon, muistuttaa Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Olen nähnyt vastustajan pelaavan huomattavasti parempaa peliä, mitä se Kuopiossa pelasi. Kotietu on europeleissä paljon tärkeämpi kuin kotoisessa liigassa.
– Vastustajan peli muuttuu varmasti siitä, mitä se oli Kuopiossa.

Savo Volley lähti matkalle maanantaiaamuna bussilla. Joukkue lensi Helsingistä Riikan kautta Wieniin, ja saapuu parin tunnin bussiajelun jälkeen Amstetteniin myöhään maanantai-iltana.
Ottelu alkaa tiistaina 4. päivänä joulukuuta kello 20 Suomen aikaa.
Joukkue matkustaa Itävaltaan täydellä kokoonpanolla, joten valmentaja Tuovinen saa koota kentälle parhaan mahdollisen koostumuksen.
– Vastustajalla on pari hyvää syöttäjää, ja heidän varalleen teemme jotain pieniä vastaanottoryhmityksen muutoksia, muuten torjunta/puolustuspelaamiseen ei tule muutoksia, sanoo Jukka Tuovinen.

Valmentaja Tuovinen ei ole huolestunut joukkueensa vireystilasta, vaikka edessä onkin etukäteen ajateltuna kenties helppo peli.
– Missään nimessä ei ole helppo peli. Joukkueella on hyvä fiilis, ja fakta on, että tällaisessa tilanteessa valmistautuminen korostuu, kentälle ei voi mennä vain pelailemaan.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421