Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 06.10.2019, 20.04

Hurrikaani Loimaa oli parempi kärkikohtaamisessa

Savo Volleylle kauden ensimmäinen tappio.

Kaksi voitosta voittoon kulkenutta joukkuetta esitti odotetun korkeatasoisen taiston Loimaan liikuntatalolla. Kotijoukkue Hurrikaani Loimaa käänsi tiukan ottelun lopulta kolmen pisteen voitoksi lukemin 3-1 (25-16, 20-25, 25-20, 25-21).
Savo Volley oli kolmannessa ja neljännessä erässä kamppailemassa tasapäisesti voitosta vielä kahdenkymmenen pisteen kohdilla, mutta kummassakin erässä kotijoukkue käänsi loppupisteet selkeästi itselleen.
– En ollut joukkueen tunnetasoon aivan tyytyväinen, arvioi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen suojattiensa suoritusta.
– Pelasimme (kolmannessa ja neljännessä erässä) kahteenkymmeneen pisteeseen asti samalla kaavalla, mutta erien loput Hurrikaani oli selvästi parempi. Meillä vastaanotto nousi ihan hyvin, mutta emme saaneet hyökkäyksiä tapetuksi.
– Peli oli kuitenkin ihan hyvää lentopalloa, totesi Tuovinen.
Kotijoukkueen valmentaja Jussi Heino oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen lukuun ottamatta toisen erän loppupuolta. Erä oli ainoa, mikä meni vieraille.
– Siinä yritimme tehdä kaikenlaisia taiteellisia ratkaisuja emmekä pystyneet pelaamaan kylmän viileästi, pohti Heino.
– Aika ajoin peli oli aivan erinomaista, kuten kärkiottelun kuuluukin olla.
Savo Volley aloitti ottelun samalla kokoonpanolla, millä edellisenä päivänä oli tullut voitto Akaa Volleystä.
Pian kuitenkin Severi Savonsalmi sai antaa tietä Mikko Väliaholle keskipelaajan tontilla, mikä oli Tuoviselta hyvä ratkaisu. Väliaho oli tehokas varsinkin syöttöruudussa, hän syötti peräti kuusi ässää.
Savo Volleyn tehopelaaja oli Miro Määttänen, jonka pistesaldo oli 18/+8.
Edellisen päivän Akaa-ottelusta poiketen savolaisten torjuntapelaaminen jäi nyt selvästi vastustajasta jälkeen. Kotijoukkue nappasi kaksitoista pinnaa torjunnoilla, kun vieraat jäivät kolmeen.
Ottelun erikoisin episodi nähtiin neljännen erän puolivälissä. Kotijoukkueen valmentaja Jussi Heino pyysi aikalisää siinä vaiheessa, kun päätuomari Kenneth Aro oli jo antanut syöttöluvan Miro Määttäselle. Verkkotuomari Kari Partiainen kuitenkin vihelsi pilliinsä aikalisän merkiksi. Aikalisää ei tietenkään voi syöttöluvan saamisen jälkeen myöntää, joten luonnollisesti Heino kävi kuumana erotuomareiden ratkaisuista. Tulos oli Heinolle punainen kortti, vaikka vahvasti näytti, että tilanteessa oli erotuomareiden virhe.
Savo Volley pelaa seuraavaksi kotiottelun Varkaudessa Raision Loimua vastaan alkavan viikon lauantaina.