Kiuruvedellä pelataan itsenäisyyspäivänä perjantaina 6. joulukuuta lentopallon juhlaottelu. Mestaruusliigan kolmospaikkaa pitävä Savo Volley saa vastaansa nostalgiapeliin oululaisen Ettan. Kiuruveden liikuntahallissa pelattava ottelu alkaa klo 15.
 
Historiaa ja perinteitä kunnioittaen ottelun ensimmäinen erä pelataan niin sanotusti luomuna. Avauserä on riisuttu kaikista nykyajan hienouksista kuten musiikista ja selostuksesta sekä muista turhista kommervenkeistä. Pelaajat ovat varustautuneet teeman mukaisesti retropelipaidoilla ja kahviossa on tarjolla entisajan pelien tapaan mokkapalaa.
 
Myös paikalle saapuvan yleisön toivotaan pukeutuvan vanhoihin yläsavolaisiin pelipaitoihin tai keltaisiin Kiuruvesi-paitoihin.
 
Itsenäisyyspäivän kunniaksi ottelun avaa 14-henkinen mieskuoro Kiurun Laulu johtajanaan Katja Aminoff-Tyni. Kuoro esittää erikoissovituksen kappaleesta Seitsemän miehen voima. Uusissa humoristissa sanoituksissa Savo Volleyn pelaajat esitellään jalona sonnikarjana. Myös muita yllätyksiä on luvassa.
 
– Mikäs olisikaan sen parempi paikka käydä tämä vanhan ajan luomuottelu kuin vastikään Suomen lehmäisimpänä kaupunkina valtakunnallista huomiota saanut Kiuruvesi, sanoo maakuntajohtaja Marko Korhonen Pohjois-Savon liitosta.
 
Nostalgiapeliä isännöivät Pohjois-Savon liitto ja Kiuruveden kaupunki.
 

Jaa uutinen