Savo Volley on tehnyt yksivuotisen sopimuksen keskitorjuja Jakub Kovacin, 24, kanssa. Slovakialainen 200-senttinen pelaaja täydentää Savo Volleyn keskipelaajatrion. Aiemmin sopimuksen ovat tehneet Aleksei Zhbankov ja Miki Jauhiainen.
Kovac pelasi viime kaudella Saksan pääsarjassa Nettshoppersin riveissä, mutta on tuttu suomalaisiltakin kentiltä – hän vahvisti Team Lakkapäätä kaudella 2019-2020. Kovac voitti tuolloin Mestaruusliigan torjuntatilaston.
Kotimaansa ja Saksan lisäksi hänellä on kokemusta Italiasta sekä Belgiasta.
Kovac on parhaillaan Slovakian EM-kisoihin valmistautuvan maajoukkueryhmän mukana, joten hänen saapumisensa Suomeen siirtyy loppukesään.
 
- Jakub Kovacin valintaa helpotti se, että mies on pelannut jo aiemminkin Suomessa, sanoo Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
- Hänen ehdoton vahvuutensa on torjuntapelaaminen, ja syöttökin on parhaimmillaan tehokas.
- Mielestäni meillä on nyt hyvä keskitorjuja-osasto, jossa saadaan hyvää taistelua peliajasta ja hyvä mahdollisuus kierrätykseen kauden aikana.
 
Slovakialaiselle paluu Suomeen oli helppo päätös.
- Odottelin hyvää tarjousta Euroopasta, ja kun sellainen tuli Suomesta ja Savo Volleystä, olin erittäin tyytyväinen, sanoo Kovac.
- Aina kun pelasimme Lakkapään kanssa Savo Volleytä vastaan yleisössä oli aina paljon joukkueen kannattajia, kertoo Kovac koronavirusta edeltäneistä ajoista.
Kovac sai myös ensikäden tietoja Savo Volleystä joukkueen viimevuotiselta hakkurilta Olli Saarenmaalta.
- Tunnen hänet siitä, että pelasin hänen kanssaan Lakkapäässä, ja hän kertoi minulle paljon positiivisia asioita Savo Volleystä.
Suomen liiga on Kovacin mielestä kovatasoinen.
- Liigassa on kolme-neljä varsin kovaa joukkuetta. Joka vuosi tulee uusia nuoria hyviä pelaajia – ja lisäksi liigassa on joukko ulkomaalaisia nostamassa sarjan tasoa.
 
Lisäperuste Suomeen tulolle löytyy säästä:
- Kesä on ollut niin kuuma, että tulen ihan mielelläni maahan, jossa on vähän viileämpää.
 
Jakub Kovacin kummiyritys on OP Pohjois-Savo
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen