Kun kuluva kausi päättyy, saavuttaa Savo Volleyn uusi huoltaja Jasse Puikko merkkipaalun.
Hän on tuolloin ollut puolet elämästään lentopalloseuran huoltajana.
Kunnioitettava saavutus, eikö totta? Kun tiedämme, että Puikko on iältään noin parikymppinen, voidaan helposti laskea, että hän aloitti huoltajan hommat noin kymmenvuotiaana.
Kaikki edelliset kaudet hän huolehti Kokkolan Tiikereiden pelaajista, mutta tälle kaudelle hän siis vaihtoi maisemaa Savoon ja Savo Volleyn huoltajaksi.
- Isäni aloitti kymmenen vuotta sitten Tiikereiden bussikuskina, ja samalla minut otettiin mukaan remmiin. Aluksi roolini oli kai enemmän maskotin tapainen, mutta pian aloin tehdä myös huoltajan töitä, sanoo Puikko.
Puikon Kokkola-jaksoon sisältyvät Tiikereiden menestyksen vuodet. Seura otti neljän vuoden sisään kolme Suomen mestaruutta (2013, 2015 ja 2016) ja yhden hopean (2014).
- Se oli klassinen juttu: kun seura pärjäsi, kannustusta oli ja voi sanoa, että Kokkola oli tuolloin vahvasti lentopallokaupunki.
- Pelasimme uskomattomia pelejä Kokkolan jäähallissa, ja tuolta ajalta taitaa olla Suomen kaikkien aikojen suurin yleisömäärä lentopallo-ottelussa, muistaa Puikko.
 
Mikä sitten toi aidon pohojalaasen Kuopioon ja Savoon?
- Siihen vaikutti monta asiaa. Muutos oli tarpeen itselleni. Otin yhteyttä Kuopioon, ja kun kiinnostusta oli ja minulle järjestyi työpaikkakin, päätös ei ollut vaikea.
- Savo Volley oli minulle ainoa vaihtoehto siirtymiselle, kun täällä on niin paljon tuota vanhaa Tiikeri-klaania. Tänne oli helppo tulla.
Tämän kauden savolaisjoukkuesta Tommi Siirilä, Lelu Ojansivu ja Niklas Breilin omaavat vahvan Tiikeri-taustan.
Savoon siirtyminen ei ollut Puikolle kulttuurisokki.
- Kuopiossa on pidemmät välimatkat kuin Kokkolassa, mutta muuten Kuopio vaikuttaa mukavalta paikalta.
- Joukkue on hauska yhdistelmä erilaisia persoonia, eikä valmentajilla ole helppo homma pitää hommaa kasassa. Kaikilla on kuitenkin sama kiilto silmissä. Tällaisella porukalla ei ole mitään järkeä hakea muuta tulosta kuin mestaruutta.
 
Savo Volleyn huoltajakaksikon muodostavat Puikko ja Aki Ollikainen. Pitkään mukana ollut Petri Paldan jäi pois lentopallohommista perustettuaan oman yrityksen.
- Meillä on Akin kanssa hyvä yhteistyö, vakuuttaa Puikko.
Savolaisten menestys ei siis jää kiinni ainakaan huollon pelaamisesta.
 

Jaa uutinen